13 apr. 2016

Calator in Sicilia: Darsena - cel mai bun restaurant siracuzan

Daca pasii va poarta cumva pe carari siciliene, nu ezitati sa vizitati istoricul oras Siracuza, care pastreaza intacte numeroase vestigii ale unei civilizatii infloritoare din timpuri stravechi.

Restaurantul Darsena - Siracuza

Si asa cum se cuvine in astfel de ocazii, rasfatati-va cu o cina de neuitat la cel mai bun restaurant local, amplasat chiar pe malul marii Ionice: Darsena.

Fie ca alegeti o masa in interiorul localului, fie ca optati pentru una aflata pe terasa, va veti bucura de o priveliste splendida in timp ce serviti cina: la numai cativa pasi, plutesc ancorate la mal, ambarcatiuni de lux sosite din toate colturile lumii, purtand aici oaspeti celebri din lumea spectacolului, al fotbalului sau oameni de afaceri, seici, politicieni si alte figuri similare, toti in salsa "gold-card", care abia asteapta sa-si linga mustatile dupa o farfurie cu "spaghetti all'aragosta" si o "caponatta siciliana" cu seminte din con de pin.

Spaghetti all'aragosta
La Darsena veti aprecia din plin ambientul ospitalier si veti putea degusta fara indoiala, un vin cu adevarat bun si mancaruri preparate exclusiv cu ingrediente locale, proaspete si de cea mai buna calitate, care confera un parfum aparte tuturor platourilor regasite in bogatul meniu.


Spre deosebire de numeroase alte restaurante locale, aici gasiti un spirit usor diferit in ceea ce priveste modul de servire al personalului: se trancaneste putin sau deloc si se serveste rapid, fara fasoane ostentative si cu un unic obiectiv - un client multumit.

Platouri unice
Proprietarul controleaza personal calitatea si prospetimea produselor utilizate la prepararea oricarui fel de mancare, fie ca este vorba despre aperitivele care abunda in fructe de mare, de faimoasele si variatele tipuri de pasta pe baza de peste sau de garniturile, salatele si deserturile oferite consumatorilor.

Restaurantul Darsena: Proprietarul controleza absolut tot, de la prospetimea ingredientelor, la temperatura vinului
Vinul este rece atat cat trebuie, iar servirea este cu adevarat impecabila; mesele nu sunt inghesuite, asa cum se regasesc in majoritatea localurilor siracuzane - ambientul este aerisit, elegant, curat si la inaltimea asteptarilor celui mai pretentios proprietar de iaht luxos, ancorat la cativa metri de terasa restaurantului.

Surprinzator este faptul ca preturile raman accesibile turistului obisnuit, daca nu tine cu tot dinadinsul sa faca baie in sampanie, desigur.

Recomandam calduros acest local deosebit, care stie sa daruiasca oricarui calator-oaspete, motive temeinice de a reveni si nu in ultimul rand, de a istorisi cu placere aceasta experienta speciala, cu parfum de mare si condimente siciliane, la propriu si la figurat.

In final, daca mai ramane loc in stomac, puteti sa serviti si o inghetata delicioasa, alaturi de restaurant, preparata cu atentie deosebita, de personalul specializat al aceluiasi local.




Un comentariu:

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.