8 nov. 2023

Colesterolul - descoperiri noi si reguli vechi

Multe probleme de sanatate sunt provocate de colesterolul scapat de sub control, chiar daca intr-o prima faza nu se percep concret simptome care sa ne indice imediat ca acesta este responsabil pentru starea de rau cu care ne confruntam.

Solutiile propuse pentru remedierea acestor probleme nu lipsesc din catalogul farmaceutic actual, iar dietele asociate se alatura cu succes masurilor de contrastare a tulburarilor datorate unui nivel necorespunzator al colesterolului.



Un motiv in plus pentru a intelege cat mai bine daca medicamentele prescrise pentru controlul nivelului colesterolului sunt benefice sau nu, iata ce ne dezvaluie sursele de specialitate din Italia:

"Colesterolul apartine familiei lipidelor; constituie una din componentele membranei celulare si este prezent in sange si la nivelul tuturor tesuturilor. Avand in vedere ca in cantitati fiziologice e indispensabil pentru constrirea de celule sanatoase, atunci cand nivelul sau este crescut, se poate transforma intr-un important factor de risc pentru patologiile cardiace".

Excesul de colesterol poate cauza depozitarea grasimilor in vasele sanguine, impiedicand circulatia fireasca a fluxului sanguin si nu de putine ori putand conduce la infarct sau la accident vascular cerebral.

Scenariul corelat prezentei colesterolului in subiectii sanatosi si cei afectati de patologii specifice nu e simplu catusi de putin, astfel incat se asteapta cu un major interes actualizarea ghidului european in materie de prevenire a bolilor cardiovasculare, cu introducerea unor juste precizari, in pas cu timpul si cu noile descoperiri ale stiintei in acest domeniu, avand in vedere ca vechile precizari se raportau abia la perioada cuprinsa intre anii 1987-2016.


Un comentariu:

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.