21 iun. 2012

Siria: cine le furnizeaza arme rebelilor?

Razboiul civil pare sa nu mai ia sfarsit in Siria, iar rebelii sunt alimentati cu arme in mod constant, sub masca ipocrita a bunelor intentii, de o serie de state care nu se afla la prima afacere de acest gen.

The New York Times acuza Turcia, Arabia Saudita si Qatar, aceleasi care au inarmat rezistenta din Libia si care neaga oficial orice implicare in actiuni "non-umanitare" sau "non-letale" in aceasta zona, categorii de sprijin in care se insriu la randul lor si Statele Unite.

Potrivit sursei citate insa, o retea clandestina asigura traficul de arme, traversand frontierele Turciei si furnizand rebelilor sirieni care se impotrivesc regimului lui Assad, arme usoare, lansatoare de grenade si mine anti-tanc, in ciuda apelurilor repetate din partea ONU, de identificare a unor solutii de pace.

Americanii sustin ca unicele ajutoare furnizate rebelilor sunt constituite din instrumente de comunicatie si protectie, sau articole care fac parte din categorii similare, dar in realitate colaboreaza cu alte tari la crearea unei armate potrivnice lui Assad, desi opozitia este atat de fragmentata, incat un astfel de proiect pare aproape utopic.

Furnizarea de arme rebelilor sirieni, nu contrazice afirmatiile americanilor potrivit carora "nu sunt proiectate actiuni militare americane in teritoriul sirian", contrazice insa pretentia interesului "umanitar" din partea grupului format de Turcia, Arabia Saudita, Qatar si SUA, care sustin din plin actiunile armate ale rebelilor, pentru a se asigura ca regimul lui Assad nu are parte de prea multa liniste, subliniaza sursa.

Un comentariu:

  1. What i don't understood is in reality how you are not actually a lot more neatly-favored than you might be right now. You are so intelligent. You already know therefore significantly relating to this topic, produced me in my view imagine it from numerous numerous angles. Its like men and women aren't fascinated except it's something to do with Lady gaga! Your individual stuffs great. All the time care for it up!You can pay a visit to to http://www.usigroup.org/index.php?do=/profile-10664/info/ online by site

    Also visit my web page ... soccer jersey

    RăspundețiȘtergere

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.