11 oct. 2012

SUA: din ce in ce mai putin interes fata de religie

Americanii sunt din ce in ce mai putin interesati de religie: potrivit unui sondaj efectuat de Pew Research Center, circa o cincime din populatia SUA nu apartine nici unei categorii religioase.

Mai mult decat atat, ponderea este chiar mai mare (o treime), in randurile tinerilor cu varste situate sub pragul de 30 de ani, informeaza Vatican Insider.

In opinia specialistilor, aceste date demonstreaza schimbari fara precedent vizand identitatea spirituala a populatiei Statelor Unite.

19,6% din persoanele intervievate s-au declarat agnostice, atee sau "neinteresate de o anumita credinta", procentaj care in anul 1990 se oprea la numai 8%.

Populatia care nu apartine nici unei categorii religioase nu este caracterizata de un anumit nivel de pregatire sau de o anumita situatie economica, dar este puternic orientata din punct de vedere politic: majoritatea acestor persoane sunt democratice.

65% au declarat chiar ca vor vota pentru Obama la urmatoarele alegeri prezidentiale, in timp ce 27% vor opta pentru candidatul republican, Mitt Romney.

In plus, pentru prima data a coborant sub 50%, numarul cetatenilor americani protestanti, al caror procentaj se situeaza in prezent la cota de 48%, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.