24 nov. 2012

Eric Schmidt: "Atentie la capcanele din universul web"

In fata telecamerelor Reuters, Eric Schmidt a lansat un apel general pentru apararea intimitatii in universul web, subliniind ca aventura in taramul online este presarata cu capcane, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Eric Schmidt
Schmidt a tinut sa atentioneze indeosebi parintii, in legatura cu riscurile la care se expun minorii, utilizand Internetul fara discernamant, relateaza Webnews.

"Le recomand parintilor sa discute cu copiii despre activitatile lor online chiar mai inainte de aborda chestiunea relatiilor sexuale", a afirmat presedintele Google.

In opinia acestuia, cele mai mari riscuri deriva tocmai din faptul ca in prezent copiii dispun de instrumente tehnologice cu un enorm potential de explorare, a caror utilizare naiva si lipsita de responsabilitate, poate conduce la situatii periculoase.

Emblematic este cazul adolescentului care a postat recent pe Twitter o serie de mesaje cu continut rasist, la adresa lui Barack Obama, imediat dupa realegerea acestuia in functia de presedinte al Statelor Unite: o astfel de actiune nu a putut ramane neobservata, iar autorul s-a ales cu o tinichea de coada, care nu va aduce cine stie ce beneficii reputatiei sale pe viitor.

Un studiu efectuat de Pew Internet, pe un esantion format din 802 parinti, aduce in prim-plan ingrijorarea acestora in legatura cu relatia care se stabileste intre cei mici si Internet.

Teama cea mai mare vizeaza posibilitatea ca micutii sa fie ademeniti online de persoane rau intentionate, mai cu seama prin intermediul retelelor de tip social-network.

Multi ridica semne de intrebare si in ceea ce priveste repercursiunile pe care le-ar putea avea candva continuturile postate in prezent de adolescenti pe Internet si care sunt informatiile despre copii, colectate de companiile de publicitate.

"Ne confruntam cu o problema reala: nu exista un buton care sa stearga ceva cu desavarsaire de pe Internet, astfel incat ne putem trezi la un moment dat, ca suntem cei dintai responsabili pentru faptul ca altii ne invadeaza spatiul intim, in sensul cel mai larg cu putinta", a lansat Schmidt semnalul de alarma.

Cand cel ce rosteste astfel de cuvinte se afla la carma unui colos care si-a fondat propria avere pe advertising-ul online, lansandu-se nu de mult in aventura social-network cu platforma Google+, atunci poate ca a sosit timpul sa se acorde maxima atentie acestei chestiuni delicate, concluzioneaza sursa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.