30 sept. 2012

HoneyMap - un instrument care prezinta harta atacurilor informatice in direct

Se numeste HoneyMap si este un instrument menit sa ofere tuturor celor interesati, posibilitatea de a accesa in direct, harta atacurilor informatice care au loc in intreaga lume.

HoneyMap
Este vorba despre o solutie creata de Honeynet Project, o organizatie non-profit care si-a propus sa identifice noi modalitati de stavilire a amenintarilor cibernetice la nivel global.

Vizualizarea in timp real a unei harti care semnaleaza atacuri informatice in curs de desfasurare, indicate cu rosu, are la baza datele colectate la nivelul unor asa-numite "honey pots", zone semnalate pe aceeasi harta cu galben.

Dupa cum se prezinta in momentul de fata, s-ar putea spune ca harta nu rezerva o surpriza tocmai placuta, punctele rosii rasarind in Europa, ca ciupercile dupa ploaie. 

Nici Asia sau America nu stau tocmai pe roze, astfel incat, daca tot avem la indemana suficiente mijloace tehnologice pentru a intocmi o astfel de harta, nu ne mai ramane altceva de facut decat sa speram ca specialistii nu se afla departe nici de solutia pentru a o face sa arate ceva mai frumos.

Din lumea necuvantatoarelor - fotomodele de exceptie (Galerie foto)

Fara a stirbi catusi de putin meritele de necontestat ale universului fashion, cele mai talentate fotomodele, raman totusi cele din lumea necuvatatoarelor.

Este ceea ce incearca sa demonstreze si galeria foto prezentata de Smashingspy, inspirata din spectacolul naturii, avand drept protagoniste cateva vietuitoare, surprinse de obiectivul aparatului de fotografiat in "momente-cheie".

Cu siguranta, unele cadre va vor darui o doza buna de amuzament, in timp ce altele vor deschide ferestre noi catre o lume in care frumusetea salbatica a vietii invita la a trai clipa cat mai intens cu putinta si la a pretui fiecare strop de libertate si lumina de care o fiinta se poate bucura in drumul care i-a fost destinat.

...ia mai tine-ti pliscu' !...


Huston, we have a problem...

...cand ziceam ca mananc numai salate, glumeam, desigur...

...dansul la bara e pasiunea mea...

...vreau in brateeeee...

Hapciu! Sunt alergica la pulberi...

...vin' la tata, pestisor mic si scump!...

...ce stiu stilistii despre noile tendinte la palarii ?...

Marele circ Salamandra prezinta: Acrobatiile Fratilor Soparlescu !

Citeste si: Ce-ar face pasarile daca ar avea brate? (Galerie foto)

Un fals angajat Apple simuleaza distrugerea marfii - Reactiile impatimitilor de iPhon 5 (Video)

Un grup de glumeti s-a gandit sa regizeze o farsa in cadrul careia, un fals angajat Apple distruge o mica stiva continand dispozitivul-bijuterie al casei din Cupertino, pentru care impatimitii de iPhone 5 formeaza cozi interminabile.

Reactiile celor ce asista la scena "mototolului" angajat de la Apple, sunt insa cat se poate de reale si de expresive, relateaza Webnews.

Un tanar deghizat in curier Apple Store, transporta un carucior pe care, in teorie, este depozitata o mica stiva de cutii continand dispozitivele iPhone 5 mult asteptate de clientii de la coada.

Simuland neatentia, curierul-actor lasa sa-i cada marfa din carucior, balbaind ulterior scuze fara noima, de tipul "nu va faceti griji", "nu-i nimic, sunt convins ca nu s-au spart" sau "e ok, chestiile astea au Gorilla Glass", in timp ce zgomotul de cioburi razbate ca un tunet din cutiile imprastiate pe caldaram.

Filmuletul e cu atat mai haios, cu cat reuseste sa surprinda o serie din fetele ingrozite ale celor de la coada, a caror expresie pare sa fie rezultatul unei viziuni apocaliptice.


Arhitectura futurista: o versiune moderna pentru Arca lui Noe (Galerie foto)

Ambitioasele proiecte futuriste ale arhitectilor par sa nu cunoasca limite: unul din cele mai elocvente exemple in acest sens, il reprezinta si un fel de versiune moderna a ceea ce odinioara a fost Arca lui Noe.

Este vorba mai exact, despre o propunere avansata de Remistudio, in colaborare cu Union of Erchitects, in cadrul proiectului "Architecture for disaster Relief", relateaza Giornalettismo.

Conceptul acestei noi versiuni pentru Arca lui Noe, se bazeza pe ideea de a rezista vreme indelungata, in conditii de completa autonomie, la orice tip de clima, intemperii si, in functie de model, de a face fata cu succes cutremurelor, sau de fi in masura chiar sa plutesca pe apele marilor si oceanelor in conditiile unor furtuni puternice.

Pentru moment, acest ambitios edificiu-nava, se afla doar in faza de proiectare, dar constructia primului model este prevazuta sa se realizeze intr-un ritm rapid, gratie elementelor prefabricate necesare, in caz ca ar fi nevoie urgenta de un astfel de refugiu deosebit.

In realitate, ideea reprezinta o extensie a unor planuri mai vechi, care aveau drept obiectiv construirea unor hoteluri plutitoare de lux, un proiect care a evoluat, transformandu-se treptat intr-o sofisticata matrice biosferica autonoma, in masura sa ofere refugiu sigur in caz de dezastre, precizeaza sursa.














29 sept. 2012

Japonia: cel de-al 113-lea element din tabelul periodic al lui Mendeleev (Video)

Oamenii de stiinta japonezi au descoperit ceea ce s-ar putea denumi cel de-al 113-lea element din tabelul periodic al lui Mendeleev, care reuneste toate elementele chimice "pure" cunoscute de pe Terra.

Elementul a fost descoperit de o echipa de cercetatori de la Riken Institute din Saitama, zona situata in nordul capitalei japoneze, Tokyo - relateaza TM News.

Specialistii au bombardat cu zinc un atom de bismunt, intr-un accelerator de particule, dand astfel nastere unui nou element - in momentul in care rezultatele experimentului vor fi confirmate oficial, Riken va deveni primul institut de cercetare asiatic, care va obtine dreptul de a da un nume noului element chimic descoperit.

Kosuke Morita, cercetator-sef in cadrul institutului Riken, s-a declarat plin de incredere, exprimandu-si convingerea ca aceasta descoperire constituie cu adevarat un pas important pentru stiinta, precizeaza sursa.


Cat de scump ne costa incalzirea globala

Se numeste "Climate Vulnerability Monitor: A Guide to the Cold Calculus of A Hot Planet" si este un raport comisionat de 20 de guverne, interesate sa cunoasca exact pretul pe care-l platim din cauza incalzirii globale.

Materialul a fost intocmit de DARA Group, o organizatie non-guvernamentala europeana si de Climate Vulnerable Forum, relateaza Giornalettismo.

Potrivit acestui document, schimbarile climatice conduc la 400 de decese in plus pe an si costa economia globala circa 1,6% din produsul intern brut mondial, ceea ce nu este deloc putin.

In opinia specialistilor, pana in anul 2030, costul total al schimbarilor climatice si al poluarii atmosferei, va inregistra o curba ascendendenta, ajungand la 3,2%.

Este vorba despre calcule complexe, care devin oricum cu atat mai dificil de efectuat, cu cat se tine cont de factorul de imprevizibilitate, firesc in perspectiva unei analize a anilor viitori, cu multimea semnelor de intrebare care se ridica din pricina unor fenomene neasteptate.

Efectele topirii gheturilor polare sunt greu de prevazut, spre exemplu, iar viteza cu care se desfasoara acest proces a depasit deja si cele mai pesimiste ipoteze, precizeaza sursa.

Belly Flop: sarituri de la trambulina in versiune shocking (Video)

Belly Flop este o disciplina ceva mai iesita din comun a sporturilor de piscina: sarituri de la trambulina fara sa se incerce nici pe departe executia perfecta.

Obiectivul pe care il urmaresc temerarii care efectueaza salturi spectaculoase de la inaltimi apreciabile este in schimb, dislocarea unei cantitati cat mai mari de apa, relateaza Weloveviral.

Pentru cei ce nu stiau, exista chiar si un Campionat European al competitiei, eveniment din cadrul caruia va prezentam in cele ce urmeaza, un videoclip care va va ajuta sa va faceti o idee despre cum se sare in piscina in asa fel incat sa imprastii cat mai multa apa.

Daca va intrebati la ce foloseste un astfel de "sport extrem", nu va asteptati sa primiti vreun raspuns pertinent, ci doar o recomandare cat se poate de bine intentionata: nu experimentati acasa.




Barnes & Noble prezinta: Nook HD si Nook HD+ (Galerie foto)

Varietatea dispozitivelor tablet existente la ora actuala pe piata, satisface gusturi si posibilitati financiare multiple, astfel incat concurenta devine pe zi ce trece tot mai acerba.

Acesta este contextul in care Barnes & Noble a decis sa isi faca intrarea cu propriile sale solutii de talie mica si pret accesibil, sub forma a doua noi produse specifice: Nook HD si Nook HD+, informeaza Webnews.

Dupa Nexus 7 realizat de specialistii din Mountain View si noile Kindle Fire ale grupului Amazon, pare sa mai fi ramas ceva loc liber si pentru ceva new-entry.

Ambele dispozitive oferite de Barnes & Noble se anunta usor superioare celor concurente, gratie rezolutiei oferite - o densitate de pixeli care impune ambele modele in categoria celor de varf.

Nook HD

Cu un display de 7 inch, Nook HD, asemenea fratiorului sau HD+, va putea fi regasit pe rafturile magazinelor de specialitate incepand cu cea de-a doua parte a lunii octombrie.



 Pentru Nook HD, rezolutia este de 1440x900, cu 243 ppi, dispozitivul remarcandu-se printre cele mai usoare existente in prezent pe piata: 319 grame.

In ceea ce priveste caracteristicile tehnice, Nook HD este dotat cu CPU OMAP 4470 de 1,3 GHz si sistem de operare Android 4.0, beneficiind de o interfata grafica realizata de specialistii de la B&N.


Versiunile disponibile sunt in numar de doua: 8 GB, la pretul de 199 de dolari si 16 GB, la un pret de 229 de dolari.





Nook HD+

Fratiorul mai mare al lui Nook HD are un display de 8,9 inch si rezolutie de 1920x1280, cu 256 ppi, cu acelasi tip de procesor, dar de1,5 GHz, animat de acelasi sistem de operare al robotelului verde al casei Google.


Si in acest caz avem de-a face cu doua versiuni: una de 16 GB la pretul de 269 de dolari si cealalta, de 32GB la 299 de dolari.







Nook Video

Daca acea colaborare cu grupul Microsoft, fruct al unei investitii de aproximativ 300 de milioane de dolari din partea grupului din Redmond, nu a dat roade pana in prezent pe masura asteptarilor, Barnes & Noble nu se sfieste sa anunte in schimb lansarea propriului sau serviciu pentru distributia de continuturi multimedia.

Este vorba despre Nook Video, un proiect in care sunt implicate cateva din principalele case cinematografice, care vor avea astfel la dispozitie un nou canal de distributie a filmelor si serialelor TV on-demand.

Nook Video va fi disponibil inca din aceasta toamna, precizeaza sursa.




28 sept. 2012

Justin, calul artist, care adora sa picteze (Video)

Se numeste Justin si este un cal cu veleitati de artist, care picteaza tablouri de exceptie, evaluate la minimum 250 de dolari bucata, asa cum se poate observa la nivelul galeriei sale virtuale, unde expune si vinde operele realizate.

Justin, calul artist
Justin adora sa combine vopsele de diverse culori cu ajutorul pensulei, pe panza oferita de Adonna Combs, proprietara si "maestra" sa intr-ale picturii, relateaza TM News.

"Imi intreb oaspetii: va plac tablourile pictate de Justin? Iar ei imi raspund cu o alta intrebare: da' cine e Justin? Si atunci le dau lovitura mortala: cum, cine, calul meu!", glumeste Adonna.

In loc sa galopeze pe iarba, Justin isi petrece timpul liber... pictand si pare chiar sa se distreze de minune, lucru care ii aduce si stapanei sale o dubla satisfactie: pe de o parte, are un cal relaxat si multumit, iar pe de alta parte, talentul artistic al acestuia atrage sume frumusele in vistieria gospodariei.

Justin detine propria sa galerie de arta online, unde amatorii de pictura abstracta pot admira si cumpara operele sale, la un cost minim de 250 de dolari bucata.

Iar picturile lui Justin se vand destul de bine, canalul de publicitate online functionand excelent pentru el: americanii se dau in vant dupa excentricitati, iar tablourile semnate cu o potcoava aparte, isi gasesc cu usurinta loc in casele amatorilor de decoratiuni interioare inedite.

Un motiv in plus sa intelegem de ce Justin prefera sa picteze: la cat castiga pe luna, ce sens are sa-si dea sufletul alergand ca disperatul la curse ?!?


Eichstätt, orasul bavarez care nu cunoaste somajul

Intr-o Europa incovoiata de criza, exista undeva un orasel care nu cunoaste somajul si consecintele sale devastatoare: Eichstätt, o localitate bavareza al carei secret al succesului nu depinde doar de forta sistemului productiv german.

Eichstätt
Considerat un fel de "insula a fericirii" din punct de vedere al locurilor de munca, Eichstätt  inregistreaza oficial o rata a somajului de numai 1,2%, adica aproape ca nu cunoaste sensul expresiei "caut loc de munca", relateaza Der Spiegel.

Asa cum explica primarul localitatii bavareze, in Eichstätt, cea mai mare parte a populatiei active lucreaza, iar tinerii nu intampina dificultati in gasirea unui loc de munca dupa incheierea studiilor, fie ele medii sau superioare.

Multe persoane care detin o diploma universitara, raman in acest orasel, motivate tocmai de situatia de bunastare generala si de linistea sociala de care se bucura localitatea.

"La noi problemele sunt nesemnificative: un caldaram nefinisat cum se cuvine sau cate o groapa aparuta pe mijlocul strazii", a marturisit Andreas Steppberger, primarul orasului, subliniind ca administratia localitatii face tot ce-i sta in putinta sa mentina acesta situatie "paradisiaca".

Secretul succesului acestui orasel se afla in activitatile institutiilor academice locale, dar si in numeroasele locuri de munca oferite de biserica: Eichstätt este pana la urma un oras bavarez, regiunea de provenienta a papei Benedict, inima catolicismului german.

Iata de ce, in acest orasel, se afla structurile Universitatii Catolice Eichstätt-Ingolstadt, un spital catolic si numeroase alte institutii religioase.

Cel de-al doile mare "furnizor" de locuri de munca este insa Primaria, dar si birourile administrative ale Fiscului, Evidenta Populatiei, scolile de stat, Facultatea de Pedagogie si Caminul de Batrani local.

Ce se intampla in sectorul privat

In paralel, sectorul privat inregistreaza o activitate puternica, gratie gigantului Audi, al carui sediu se afla la doar 30 de kilometri de oras, precum si colosului becurilor Osram, unde lucreaza 700 de locuitori ai orasului.

Zona e favorabila dezvoltarii economice, Camera de Comert inregistrand aproximativ 7.000 de firme mici si mijlocii care isi desfasoara activitatea la Eichstätt.

Adevarata problema, in mod paradoxal, este reprezentata tocmai de insuficienta fortei de munca, nu de lipsa ofertelor de lucru, companiile avand nevoie indeosebi de ingineri si de resurse umane cu inalta calificare, precizeaza sursa.

Citeste si: Italienii se descurca: un intreg cartier din Roma utilizeaza propria moneda

Whisky scotian, resursa pentru biocarburantul auto

Whisky-ul scotian, dincolo de gustul sau atat de apreciat de cunoscatori, se demonstreaza si o sursa valida pentru producerea biocarburantului pentru automobile.

Whisky scotian
Cel putin aceasta este concluzia care se desprinde din acordul incheiat intre Tullibardine Distillery din Perthshire si Celtic Renewables - companie producatoare de energie alternativa, asociata cu Napier University din Edimburg, relateaza TM News.

Obiectivul celor doua parti este de a crea biocarburant de noua generatie din reziduurile obtinute in urma prepararii whisky-ului, indeosebi din cele colectate dupa distilarea mustului si a maltului din cereale germinate.

In opinia lui Martin Tangney, fondatorul Celtic Renewables, "parteneriatul cu Tullibardine Distillery reprezinta un pas important in dezvoltarea unui business care impleteste activitatile a doua industrii scotiene - whisky si energie alternativa".

Tagney a tinut sa sublinieze faptul ca acest proces demonstreaza modul in care utilizarea inovativa a tehnologiilor existente permite crearea unor resurse energetice noi, la indemana, cu enorme beneficii pentru mediu si pentru economie, deopotriva.

"Distileria, la randul sau, beneficiaza de avantaje importante de pe urma unui astfel de acord, avand in vedere ca in fiecare an se cheltuiesc circa 250 de mii de lire sterline doar pentru a se debarasa de reziduuri", a precizat Douglas Ross, administrator delegat al Tullibardine.


Viata bate filmul: absurdul intr-o duzina de imagini (Galerie foto)

Cu totii stim ca viata bate filmul, dar ironia care rasare uneori din absurditatea unor situatii imortalizate cu ajutorul camerei de fotografiat, depaseste chiar imaginabilul.

Iata in cele ce urmeaza, o galerie foto oferita de The Chive, care aduce in prim-plan o serie de astfel de cadre ce frizeaza non-sensul.

"Iubesc sunculita"... sa zicem ca se vede!

Sens unic ?!?

Afisajul interzis

Manual pentru dresajul cainilor

Calitatea este... departe de voi

O sansa pacii...

No Comment

Mic si frumos...

Cei ce se ocupa de extinctoare

Mirajul apelor inexistente

Omul cu un singur picior si-a luat picioarele la spinare

Patriotism low cost