Autoritatile australiene au investit 16 milioane de dolari intr-un proiect vizand strategia de aparare a celor ce doresc sa se scalde in apele tarmurilor locale, utilizand drone impotriva rechinilor.
Atacul unui rechin |
Masurile adoptate in acest sens implica activarea unei veritabile escadrile de drone dirijate de-a lungul coastelor australiene, in zonele preferate de surferi si turisti pentru o binemeritata vacanta, cu sarcina de a monitoriza activitatea periculoaselor vietuitoare marine de-a lungul plajelor locale.
Desi in ultimul deceniu atacurile rechinilor s-au redis simtitor, in fiecare an se inregistreaza inca victime umane ca urmare a confruntarilor-surpriza cu rechinii, in valurile ce scalda coastele australiene, motiv pentru care guvernul local a decis sa sporeasca masurile de siguranta corespunzatoare.
Obiectivul este acela de a elimina cu desavarsire episoadele desprinse parca din filmele horror, in care protagonistii sunt rechinii, apeland la noile instrumente tehnologice zburatoare, dotate cu GPS si conectivitate 4G.
Dronele reprezinta o solutie optima pentru noile strategii de siguranta adoptate de autoritatile australiene, permitand pe de o parte monitorizarea unor suprafete intinse fara necesitatea deplasarii echipajelor umane pe teren, iar pe de alta parte, costuri de investigatie reduse, imagini ireprosabile transmise instantaneu si control centralizat.
Desi valoarea totala a proiectului ar putea fi considerata destul de insemnata, cele 16 milioane de dolari australieni investiti in acest context, sunt cat se poate de justificate.
Aparute initial ca fruct al imaginatiei pasionatilor de aeromodelism, dronele tind in prezent sa acapareze o plaja tot mai larga de utilizare, cu diverse aplicabilitati, prezenta lor fiind cat se poate de binevenita, atata vreme cat nu implica activitati distructive, ci doar din categoria celor menite sa vina in ajutorul omului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.