5 ian. 2016

Problema "burka" in expansiune: Germania nu vrea femei cu val integral in public

Uniunea Crestin Democrata din Germania (CDU) – partidul cancelarului Angela Merkel, sustine cu tarie un proiect social, potrivit caruia se elimina dreptul de a purta burka in public.

Problema "burka" in expansiune
Este vorba desigur, despre contextul limitarii numarului de refugiati carora urmeaza sa li se deschida portile Germaniei si de dificultatile integrarii acestora in societate.

Conservatorii sustin cu hotarare ideea interzicerii purtarii valului integral (burka) in public, adoptand un limbaj dur in dezbaterea chestiunilor ce vizeaza comportamentul refugiatilor pe teritoriul german, atat in ceea ce priveste siguranta localnicilor, cat si a atitudinii refractare manifestate de migranti in contextul acceptarii regulilor si obiceiurilor populatiei pe teritoriul careia cauta refugiu.

In documentul elaborat de CDU, se precizeaza printre altele, ca burka reprezinta un articol vestimentar ce se plaseaza net in contradictie cu valorile germane.

Oricine il poarta demonstreaza ca nu este pregatit sa se integreze in societatea noastra libera si deschisa. De aceea respingem folosirea valului integral in public”, se precizeaza in paginile acestuia.

In 2011, cand Franta a adoptat o masura restrictiva de acest gen, Germania s-a codit sa-i urmeze exemplul, dar timpul se pare ca a lucrat in favoarea unei atitudini ceva mai putin conciliante din acest punct de vedere -  in prezent Germania aduce in prim-plan „interdictia burka”, cu tot mai multa hotarare.

Germania s-a confruntat la sfarsitul anului 2015 si inceputul lui 2016, cu problema rezolvarii a circa un milion de solicitari de azil din partea musulmanilor provenind indeosebi din Afganistan, Irak si Siria.

Cifra elevata a contribuit la o diminuare a popularitatii cancelarului german Angela Merkel in sanul propriului sau partid, sansele sale de a fi realeasa pentru cel de-al patrulea mandat in 2017, fiind amenintate serios.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.