Gospodinele si pofticiosii deopotriva, stiu foarte bine ca de pe mesele
romanilor, la ceas de sarbatoare, nu poate lipsi un preparat din gama celor mai
apetisante aperitive: salata de boeuf.
Salata de boeuf |
Desi reteta nu este dificila, cere destul de
mult timp si rabdare din partea celor ce doresc sa isi impresioneze oaspetii cu
un astfel de platou gustos si bogat in culori vii.
Cele mai reusite ospaturi sunt insa acelea la
care invitatii mananca si cu ochii nu numai cu gura, asadar aspectul
preparatelor oferite joaca un rol deosebit de important in acest context.
Un motiv intemeiat pentru a ne concentra
atentia de aceasta data, nu atat asupra retetei de salata de boeuf in sine, cat
asupra unor decoratiuni deosebit de atragatoare pentru platoul pe care vine
servita, menite sa incante privirea, inainte de a fi gustata.
Asa cum se cuvine insa, iata
mai intai reteta:
Ingrediente:
Un
piept de pui dezosat, 4 morcovi mari, 2 radacini de patrujel, o telina, 6 cartofi,
4-5 castraveti murati, maioneza, sare, piper, mustar, zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Se
fierb cartofii in coaja pentru a nu se farama in apa clocotita, pana ce
observam ca incepe sa crape coaja. Se arunca apa in care au firt si se dau la
racit. Se curata de coaja si se toaca cubulete fine.
Se curata de coaja celelalte legume si se
fierb intregi, impreuna cu pieptul de pui dezosat si putina sare, ca pe o supa,
pana ce se devin numai bune de tocat. Se dau la racit si se taie cubulete,
amestecandu-se apoi cu cartofii tocati.
in apa clocotita, pana ce
observam ca incepe sa crape coaja.
Se adauga castravetii murati
scursi de zeama si taiati la randul lor cubulete fine si se condimenteaza torul
cu sare, piper, mustar, zeama de lamaie si maioneza dupa gust.
Se aranjeaza pe platou si se
decoreaza. Pofta buna!
Iata in cele ce urmeaza si
cateva sugestii pentru decorarea platoului cu salata:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.