5 ian. 2016

Salata de boeuf - o veritabila sarbatoare culinara (Galerie foto)

Gospodinele si pofticiosii deopotriva, stiu foarte bine ca de pe mesele romanilor, la ceas de sarbatoare, nu poate lipsi un preparat din gama celor mai apetisante aperitive: salata de boeuf.

Salata de boeuf
Desi reteta nu este dificila, cere destul de mult timp si rabdare din partea celor ce doresc sa isi impresioneze oaspetii cu un astfel de platou gustos si bogat in culori vii.

Cele mai reusite ospaturi sunt insa acelea la care invitatii mananca si cu ochii nu numai cu gura, asadar aspectul preparatelor oferite joaca un rol deosebit de important in acest context.

Un motiv intemeiat pentru a ne concentra atentia de aceasta data, nu atat asupra retetei de salata de boeuf in sine, cat asupra unor decoratiuni deosebit de atragatoare pentru platoul pe care vine servita, menite sa incante privirea, inainte de a fi gustata.

Asa cum se cuvine insa, iata mai intai reteta:

Ingrediente:
Un piept de pui dezosat, 4 morcovi mari, 2 radacini de patrujel, o telina, 6 cartofi, 4-5 castraveti murati, maioneza, sare, piper, mustar, zeama de lamaie.

Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja pentru a nu se farama in apa clocotita, pana ce observam ca incepe sa crape coaja. Se arunca apa in care au firt si se dau la racit. Se curata de coaja si se toaca cubulete fine.

Se curata de coaja celelalte legume si se fierb intregi, impreuna cu pieptul de pui dezosat si putina sare, ca pe o supa, pana ce se devin numai bune de tocat. Se dau la racit si se taie cubulete, amestecandu-se apoi cu cartofii tocati. in apa clocotita, pana ce observam ca incepe sa crape coaja.

Se adauga castravetii murati scursi de zeama si taiati la randul lor cubulete fine si se condimenteaza torul cu sare, piper, mustar, zeama de lamaie si maioneza dupa gust.

Se aranjeaza pe platou si se decoreaza. Pofta buna!

Iata in cele ce urmeaza si cateva sugestii pentru decorarea platoului cu salata:
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.