30 nov. 2011

UE - campanie publicitara pentru jucarii sigure


UE - campanie publicitara pentru jucarii sigureVicepresedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, a lansat o campanie de sensibilizare pentru comercializarea de jucarii sigure in toate tarile membre UE, odata cu apropierea Craciunului.


In acest context, a fost creat un spot publicitar, cu mesajul de a constientiza ca e timpul "sa punem stop jucariilor periculoase", relateaza ANSA.

Initiativa se inscrie intr-un amplu plan de masuri, corelate standardelor de siguranta din pachetul lansat inca din iulie 2011, iar spotul in cauza a lansat oficial campania "European Toy Safety", urmand sa fie transmis in intreaga Europa.

In paralel, la nivelul magazinelor specializate in comercializarea de jucarii, se vor distribui felicitari create special pentru sensibilizarea in acest sens, a cumparatorilor si vanzatorilor deopotriva.

Potrivit sursei citate, in scrisorile adresate anul acesta lui Mos Craciun, europenii sunt sfatuiti sa solicite doar jucarii purtatoare de marca "CE", care constituie o garantie a faptului ca produsul nu este periculos pentru copii.

Sursa & Foto: ANSA

Comisia Europeana a decis adoptarea Open Data pentru sectorul public


Comisia Europeana a decis cresterea gradului de transparenta a guvernelor si generarea de beneficii economice in valoare de circa 40 de miliarde de euro pe an, prin adoptarea formulei Open Data.


Este vorba despre o alegere care presupune o perioada de tranzitie, marcata de o serie de masuri ce cuprind dispozitii normative si crearea de portale deschise, relateaza Webnews.

Decizia reprezinta un nou pas realizat in cadrul unei strategii demarate in noiembrie 2010, printre obiectivele careia se numara si "copierea" modelului adoptat in Statele Unite, potrivit caruia Barack Obama s-a declarat increzator in promovarea transparentei ca valoare demna de integrat in mandatul politic si administrativ.

In Uniunea Europeana, adoptarea formulei Open Data constituie o decizie importanta pentru sectorul public: lansarea oficiala de informatii este gestionata de o directiva din 2003 (2003/98/CE) care, desi a contribuit la o anumita armonizare, nu este suficient de bine pusa la punct pentru a uniformiza reguli vizand licentele si preturile.
Comisia Europeana a decis adoptarea Open Data pentru sectorul public

Aceasta situatie a generat de-a lungul timpului instalarea unei amprente de ineficacitate la nivelul serviciilor bazate pe date, asemenea unei imagini reflectate dintr-o oglinda fragmentata.

Potrivit sursei citate, adoptarea unei formule deschise pentru informatiile din sectorul public, prin facilitarea accesului la date, ar putea genera beneficii economice in valoare de aproximativ 40 de miliarde de euro pe an.
Sursa & Foto: Webnews

29 nov. 2011

Toyota Fun-Vii, un autoturism touch-screen


Toyota a prezentat in cadrul Salonului Auto de la Tokyo, o noua realizare in domeniul autoturismelor inteligente, a carei caroserie este prevazuta cu tehnologie touch-screen: Toyota Fun-Vii.
Similitudinile acestei masini cu un dispozitiv smartphone nu se limiteaza insa doar la lateralele cu aspect de display touch-screen, relateaza Nano Press.

Presedintele colosului nipon, Akyo Toyoda, a caracterizat micuta Toyota Fun-Vii drept un veritabil "smartphone pe patru roti", al carei design suporta transformari, in functie de fotografiile expediate din propriul dispozitiv mobil, care pot fi vizualizate direct pe portiere.

Mai mult decat atat, pe suportul acestora, pot fi reproduse si continuturi video, in acelasi mod in care se procedeaza cu un dispozitiv smartphone.

Rezultatul este destul de spectaculos, desi este greu de presupus ca vom vedea curand pe strazi astfel de automobile, Toyota trecand printr-o perioada destul de dificila, in care se confrunta cu probleme legate de exportul modelelor mici din Japonia.

Presedintele grupului nipon a cerut recent Guvernului de la Tokyo, avantaje fiscale care sa faciliteze achizitionarea de autoturisme in Japonia, precizand ca grupul nu va reusi sa mentina o productie de trei milioane de unitati, asa cum intentiona.

Sursa & Foto: Nano Press

27 nov. 2011

Exorcismul in prim plan - diavolul practica yoga?

Don Gabriele Amorth, preot fondator, presedinte onorific al Asociatiei Mondiale a Exorcistilor, a afirmat ca anumite practici orientale aparent inofensive precum yoga, sunt inselatoare si periculoase.

avem - Exorcismul in prim plan - diavolul practica yoga?

Aspru criticata si seria aventurilor magice ale lui Harry Poter, care se bucura inca de un succes impresionant pe toate meridianele lumii, relateaza La Stampa.

"Yoga este opera diavolului", sustine don Gabriele Amorth, subliniind ca cei ce o practica fiind convinsi ca e doar un mod eficace de a se destinde, sunt in realitate calauziti catre hinduism, catre religiile orientale "bazate pe falsa credinta a reincarnarii".

In opinia sa, acelasi tip de risc planeaza si asupra celor ce indragesc seria "magiilor" lui Harry Poter, aceste carti nefiind doar texte inofensive, pentru copii, ci "canale care calauzesc cititorul catre magie si lucrari diavolesti".

"Satana se ascunde mereu cu abilitate si tot ceea ce-si doreste mai mult este ca oamenii sa nu creada in existenta sa - raul absolut il studiaza cu atentie pe fiecare dintre noi, observandu-i inclinatiile catre bine sau rau, pentru a zamisli tentatii", a explicat don Gabriele.

Potrivit sursei citate, don Gabriele Amorth, a dus la bun sfarsit circa 70 de mii de cazuri de exorcism din 1986, cand i s-a incredintat aceasta sarcina de catre Vatican si este autorul a numeroase carti religioase, traduse in 28 de limbi.

"Stiinta nu este in masura sa inventeze nici macar o faramitura, pentru ca omul de stiinta e doar un descoperitor a ceva ce Dumnezeu a creat deja", a mai tinut sa precizeze don Gabriele.

In replica, fondatoarea Federatiei Mediteraneene de Yoga, Vanda Vanni, a declarat ca "departe de a fi o practica satanica, Yoga promoveaza si se bazeaza pe libertate, fiind o forma de cautare interioara, un traseu care nu atinge sfera metafizica si sensibilitatile religioase si spirituale", precizeaza sursa.

Sursa & Foto: La Stampa

25 nov. 2011

Zinio - noi fonduri pentru aplicatia revistelor preferate

Grupul Zinio a anuntat oficial strangerea de noi fonduri, in valoare totala de 20 de milioane de dolari, ce vor asigura dezvoltarea aplicatiei pentru achizitionarea si rasfoirea revistelor preferate.

Fara a fi precizate sursele din care provin banii, Zinio se declara gata de a configura o punte de lagatura intre "chioscul de reviste traditional" si libraria virtuala, relateaza Webnews.
Zinio - noi fonduri pentru aplicatia revistelor preferate

Aplicatia ofera utilizatorilor posibilitatea de a rasfoi revistele preferate, aceleasi regasite pe rafturile oricarui magazin specializat, dar in format digital, disponibil atat pentru varianta desktop, Windows, Mac si Linux, cat si pentru universul mobil (iPad, iPhone, iPod Touch, WebOS si Android).

In prezent, Zinio dispune de peste 850 de titluri de reviste, care se bucura de popularitate la nivel international, iar atragerea de noi fonduri indreptateste grupul sa demareze o ampla actiune menita sa conduca la implementarea de noi tehnologii si continuturi, cu obiectivul de a atrage tot mai multi utilizatori, subliniaza sursa.
Sursa: Webnews
Foto: strategieevolutive

UE, inca nu e momentul pentru reglementarea Serviciului Universal

Uniunea Europeana a anuntat ca, pentru moment, nu intentioneaza sa intervina in vederea impunerii de banda larga ca un drept preconstituit al cetatenilor batranului continent la telecomunicatii.

Serviciul Universal ar trebui, in teorie, sa asigure dreptul minim al cetateanului la telecomunicatii, asigurand o "cantitate minima de banda", care presupune o abordare elementara a Internetului ca drept recunoscut, relateaza Webnews.

Unele tari aplica deja aceasta masura

In Spania, Finlanda si Malta, legea prevede deja o limita minima de 1Mbps, criteriul fiind stabilit la nivel national, fara a mai fi asteptat un indemn din partea Comisiei Europene in acest sens.

In Italia, in schimb, legea prevede dreptul pentru fiecare locuinta, la o conexiune cu linie telefonica fixa, ceea ce implica instalarea liniei chiar si in cel mai izolat colt locuit din tara, fara sa fie specificate reguli cu privire la Internet.

UE nu impune masuri specifice

Desi banda larga in teritoriul Uniunii Europene a reprezentat in ultima perioada un subiect pe marginea caruia s-a discutat mult, pentru moment, autoritatile de la Bruxelles nu intentioneaza sa impuna un anumit standard minim unitar pentru asigurarea serviciului la nivelul tuturor tarilor membre.

Potrivit sursei citate, o astfel de masura ar presupune o interventie complet neancorata in realitate, mai cu seama intr-un moment in care investitiile se realizeaza cu dificultate, echilibrul acestora fiind deja mult prea fragil pentru a mai fi pus la inca o grea incercare.

Agenda Digitala insista asupra proiectului de asigurare a accesului la Internet in orice punct al UE, dar acest deziderat se va putea materializa doar printr-o abordare constructiva la nivelul statelor membre si nu ca o masura fortata - diplomatia ar putea da mult mai multe roade in acest context, subliniaza sursa.

Sursa: Webnews
Foto: campagnola5stelle

22 nov. 2011

Pakistan - interzise SMS-urile care contin numele lui Iisus Cristos

Printre cele 1.600 de cuvinte interzise de Autoritatea de Telecomunicatii din Pakistan, fiind catalogate drept obscene, a fost inclus si numele lui Iisus Cristos, care nu va mai fi regasit in sms-uri.
Multi termeni considerati vulgari sau "lipsiti de simtul pudorii" sunt inscrisi pe lista neagra, comunicata societatilor de telefonie din Pakistan, care au obligatia de a bloca orice sms continand astfel de cuvinte, relateaza La Stampa.

Majoritatea sunt de natura sexuala, dar mai nou autoritatile pakistaneze au dispus includerea in aceeasi categorie si a cuvintelor "Iisus", "Cristos" si "Satana", societatile de telefonie avand la dispozitie o saptamana pentru a aplica restrictia.

Masura a declansat numeroase proteste din partea bisericilelor crestine si a organizatiilor pentru drepturile omului, printre care si Bytes For All, care au anuntat contestarea ordonantei la tribunal, subliniind ca o astfel de dispozitie reprezinta un act de discriminare a crestinilor si o clara incalcare a Constitutiei Pakistanului.

In replica, Autoritatea de Telecomunicatii a declarat ca libertatea pakistanezilor e "un subiect care se supune limitarilor impuse de lege, in interesele gloriei Islamului", precizeaza sursa.
Sursa & Foto: La Stampa

21 nov. 2011

Australia - masuri drastice impotriva tutunului


Incepand cu anul 2012, Australia va deveni prima tara din lume care va impune ca pachetele de tigari sa fie fara marca si cu ambalaj ocru - cea mai putin atragatoare culoare in opinia specialistilor.
Mai mult decat atat, pe pachete vor trebui sa apara imagini socante, al caror continut subliniaza efectele daunatoare ale tutunului, atat pentru fumatori, cat si pentru cei ce se afla in vecinatatea acestora, informeaza ANSA.

Legea, introdusa de guvernul laburist australian, obliga companiile producatoare de tigari sa renunte astfel la propria marca, ceea ce a atras proteste vehemente din partea colosilor tutunului, printre care si Philip Morris, care a prezentat autoritatilor legale o plangere in acest sens.

In documentul inaintat, Philip Moris invoca tratatul bilateral cu Hong Kong vizand investitiile si solicita o despagubire de miliarde de dolari, pentru pierderea propriei marci si a investitiilor realiazate in Australia.

British American Tobacco Australia a anuntat la randul sau ca va intenta proces guvernului, afirmand ca inlaturarea marcilor de fabricatie reprezinta o masura neconstitutionala.

Ministrul sanatatii australian, Nicola Roxon, a replicat insa ca "guvernul nu se va lasa intimidat si e gata sa lupte pentru apararea sanatatii cetatenilor", precizeaza sursa.

Sursa & Foto: ANSA

16 nov. 2011

Invazie de continuturi porno si violenta pe Facebook


Facebook a suferit in ultimele ore o transformare iesita din comun, site-ul fiind invadat la continuturi pornografice si cu caracter violent, fenomen ale carui cauze sunt inca necunoscute.

Specialistii echipei lui Mark Zuckerberg incearca sa dezlege misterul acestui asalt fara precedent, care compromite imaginea Facebook in universul social-network, relateaza Webnews.

Pentru moment, inca nu este limpede natura invaziei, purtatorii de cuvant ai celui mai popular site de socializare evitand sa declare fenomenul drept un atac cibernetic ascuns sub masca multitudinii continuturilor socante, care prezinta acte de violenta, automutilari, pornografie si brutalitati de toate tipurile.

Facebook se afla asadar intr-o situatie deloc de invidiat, fluxul de material nedorit neputand fi stavilit pentru moment, comunitatea putand astfel sa cada victima undei de proliferare a unei plagi care ar putea compromite activitatea intregului site.

Potrivit sursei citate, singura recomandare avansata utilizatorilor de echipa Facebook, este aceea de a manifesta rezerva fata de imagini, link-uri sau video suspecte, pentru a evita pe cat posibil impactul cu aceste continuturi nedorite si, mai ales, pentru a impiedica instalarea mecanismului de proliferare.
Sursa: Webnews
Foto: pianetatech

10 nov. 2011

Un spectacol cu pedigree Victoria's Secret Fashion 2011

Depasind granitele unei prezentari de moda traditionale, Victoria's Secret Fashion Show 2011 a rezervat spectatorilor o splendida si originala demonstratie de forta in domeniul lenjeriilor intime purtand semnatura celebrei firme americane.

Manechinele fara cusur, muzica, aranjamentele scenografice, jocurile de lumini si nu in ultimul rand tinutele sexy-extravagante prezentate, au asigurat succesul de proportii al evenimentului, care s-a bucurat de prezenta unui public entuziast si participativ.

YouTube gazduieste mai multe continuturi video care surprind imagini din cadrul acestei seri speciale purtand amprenta impresionanta a talentatilor stilisti de la Victoria's Secret si nu numai.



Sursa: YouTube

8 nov. 2011

2012 - adio CD-urilor lansate de casele discografice?

Cd-urile par sa fie pe cale de dispoaritie in lumea discografica actuala, pana la sfarsitul anului 2012 estimandu-se ca singurele produse de acest tip sa ramana doar cele realizate in editie limitata.
Decizia de abandona definitiv productia de CD-uri este justificata de alegerea canalelor de distributie muzicala prin intermediul serviciilor digitale de tipul iTunes, relateaza Webnews.

Consumatorii prezinta un interes major fata de aceasta forma rapida si usor de gestionat a piselor preferate, fara sa apeleze la suportul fizic al CD-ului si mereu la indemana, nu numai la nivel de PC, ci si pe dispozitivele smartphone, tablet sau altele din aceeasi familie.

Vestea nu este tocmai o surpriza, schimbarea se simtea plutind in aer de o buna bucata de vreme, mai cu seama intr-o perioada in care criza scoate la suprafata orice metoda de economisire, in contextul in care producerea unui CD are un cost fix ce trebuie sustinut chiar si atunci cand suportul nu se vinde.

Revolutia sectorului distributiei muzicale, care a inceput odata cu aparitia MP3, music store si iPod, pare sa ajunga o faza de maturitate, dand un suflu nou acestui sector de divertisment ce nu cunoaste odihna, in favoarea reducerii costurilor si nu in ultimul rand al timpului alocat, la fel de valoros in acest context.
Sursa & Foto: Webnews

7 nov. 2011

Apple: acuzate domeniile care-i compromit imaginea in site-uri porno


Apple a depus o plangere oficiala impotriva a sapte domenii web care folosesc cuvantul "iPhone", dar redirectioneaza utilizatorul catre site-uri cu continuturi porno, compromitandu-i astfel imaginea.

avem - Apple: acuzate domeniile care-i compromit imaginea in site-uri pornoGrupul din Cupertino a adresat Organizatiei World Intellectual Property (WIPO), o plangere in acest sens, solicitand inchiderea site-urilor care asociaza imaginea simbolica a marului tehnologic cu universul pornografiei, relateaza Webnews.

Este vorba de o lista ce cuprinde sapte domenii acuzate de a profita de popularitatea unui cuvant-cheie pe Internet, precum "iPhone", care odata afisate de algoritmul motoarelor de cautare, redirectioneaza traficul catre surse care nu au nici o legatura cu dispozitivul Apple.

Grupul din Cupertino s-a demonstrat dintotdeauna refractar la exploatarea de catre terte parti a elementelor ce-i definesc propria marca, astfel incat denuntarea strategiei unor site-uri pentru adulti care incearca sa profite de succesul inregistrat de unul dintre cele mai indragite produse Apple pentru a castiga trafic, nu este tocmai o surpriza.

Acuzatiile sunt lansate impotriva domeniilor de tipul "iphoneporn**.com", "iphonesex**.com", "iphonexxx*****.com", "iphonecam*****.com", "iphonecam**.com", "iphone**.com" si "*****iphones.com", care risca sa fie inchise daca autoritatile vor da dreptate avocatilor din Cupertino, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews

2 nov. 2011

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, va fi extradat in Suedia

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a pierdut recursul in procesul examinat de Inalta Curte din Londra, urmand sa fie extradat in Suedia, unde este acuzat de viol si agresiune sexuala.
Inalta Curte din Londra si-a pronuntat miercuri decizia cu privire la cererea de etradare avansata de autoritatile suedeze impotriva fondatorului controversatului Wikileaks, relateaza La Stampa.
Julian Assange a fost asaltate de multimea cetatenilor britanici care l-au asteptat la intrarea in aula, intampinandu-l cu aplauze si pancarde inscriptionate cu fraze de tipul "Eliberati-l pe Assange" si "Puneti capat razboaielor".

Judecatorii Ousley si Thomas au confirmat justa decizie exprimata in luna februarie a anului in curs de catre judecatorul districtual Howard Riddle, respingand teoria australianului, potrivit careia extradarea ar fi "incorecta si ilegala", iar verdictul pronuntat a fost publicat online.

Acuzat de viol de catre doua suedeze, australianul in varsta de 40 de ani, a fost arestat in decembrie 2010 la Londra, in virtutea unui mandat european eliberat de autoritatile de la Stockholm.

Arestarea a avut loc in timp ce Wikileaks publica mii de documente diplomatice americane cu continut secret, iar Assange a negatvehement acuzatiile, sustinand ca cele doua femei care au inaintat plangerea au consimtit de fapt la actul sexual.

Prima sentinta, emisa in luna februarie, stabilea extradarea lui Assange, dar avocatii acestuia au lansat o lunga procedura de apel, care a reusit insa doar sa amane inevitabilul, subliniaza sursa.
 
Sursa & Foto: La Stampa

Pete Townshend ataca Apple: iTunes e un vampir digital

Chitaristul Pete Townshend de la The Who, a criticat aspru serviciul iTunes oferit de compania Apple, calificandu-l drept un veritabil "vampir digital, care suge sangele muzicienilor".
Townshend nu s-a dat in laturi de la utilizarea unor termeni duri pentru a protesta impotriva serviciului iTunes promovat de grupul din Cupertino, relateaza La Stampa.

Potrivit afirmatiilor sale, iTunes genereaza profituri uriase, fara a ceda artistilor beneficiile pe care acestia le obtineau de pe urma colaborarii cu publisherii muzicali.

Townshend nu se limiteaza doar la critica vizand iTunes, ci dezaproba si file-sharing-ul, acuzand Internetul ca "a distrus legea copyright-ului, asa cum era ea cunoscuta de artisti", precizeaza sursa.

Chitaristul ataca ideosebi colosul tehnologic din Cupertino, afirmand ca acesta nu-i sustine pe cei ce creaza muzica, anulandu-le avantajele de care se bucurau odinioara, in perioada premergatoare colapsului care a lovit sectorul muzical.

In acest context, chitaristul propune o serie de masuri menite sa vina in ajutorul cantaretilor si formatiilor muzicale, printre care si utilizarea de catre Apple a circa douazeci de cautatori de tinere talente in domeniul muzical, nume consacrate in acest sector, care ar putea calauzi artistii emergenti pe drumul spinos al unei cariere de succes.

Mai mult decat atat, Townshend avanseaza si propunerea constituirii unui fond destinat sustinerii concrete, atat financiare cat si de marketing, pentru cei mai talentati artisti emergenti identificati in cadrul acestui proiect.

Nici consumatorii nu au fost menajati: "Ar fi mai bine daca iubitorii de muzica ar considera muzica precum hrana, platind pentru tot ceea ce-si doresc, in loc sa aleaga calea cea mai comoda - trebuie sa plateasca, nu sa fure!", a precizat el potrivit sursei.

Cum asemenea afirmatii nu au fost pe placul tuturor, polemicile nu au intarziat sa apara, iar Internetul tinde sa se impanzeasca de proteste: "Ne-a fost oferit un serviciu, de ce nu l-am folosi?"

Sursa & Foto: La Stampa