31 mar. 2013

Fotografia zilei: Lacul Bondhus (Norvegia)

Fotografia prezentata in cele ce urmeaza, a fost realizata in Norvegia, de pe malul lacului Bondhus, din Filgefonna National Park.

Parcul a fost infiintat de Regina Sonja, in 14 mai 2005 si se intinde pe o suprafata de peste 540 de km patrati.




iPhone-ul viitorului, cu wraparound display

Dispozitivele iPhone ale viitorului ar putea prezenta o noua tipologie de display, cunoscuta sub denumirea de wraparound, sau mai pe romaneste, ceva de genul fata-verso.

iPhone cu wraparound display

Este noutatea despre care scrie Nbc News, intr-un material in care prezinta imaginile unui brevet iPhone, de la US Patent & Trademark Office, pentru compania marului tehnologic din Cupertino.

Un dublu display pentru un iPhone futurist, care "infasoara" pur si simplu dispozitivul, dotat cu tehnologie AMOLED, cu substrat poliamidic.

Designul elegant, curbat armonios pentru causul palmei, va asigura in plus vizualizarea de fotografii, continuturi video si text, la 360 de grade, rotind dispozitivul in jurul axei sale longitudinale.

Aceasta interesanta solutie, ar putea crea de asemenea, impresia unei profunzimi de tip 3D, se explica in documentatia atasata brevetului.

Stanford - a fost creat primul tranzistor biologic

Specialistii de la Stanford au realizat primul tranzistor biologic - o componenta pe baza de ADN, gratie careia se va putea da startul crearii computerelor vii de maine.


Cel putin aceasta este concluzia care se desprinde din materialul publicat de La Stampa, in legatura cu ultimele performante obtinute de oamenii de stiinta din cadrul prestigioasei institutii californiene.

Cand Charles Babbage a desenat primul calculator, in secolul al XIX-lea, si l-a imaginat sub forma unor angrenaje mecanice, prevazute cu chei pentru controlul informatiilor.

Astazi, computerele utilizeaza tranzistori realizati cu semiconductori super-tehnologici, dar viitorul acestei aparaturi este, fara indoiala, biologic.

"Locul componentelor electronice va fi preluat de material genetic, o solutie care va permite computerelor biologice sa studieze si sa reprogrameze sisteme vii, monitorizandu-le si imbunatatindu-le activitatea", explica Drew Endy, de la Stanford.

"Potentialul aplicatiilor unui astfel de proiect este limitat doar de fantezia cercetatorului", a adaugat coautoarea studiului, Monica Ortiz.


30 mar. 2013

Coreea de Nord a declarat starea de razboi cu Coreea de Sud

Coreea de Nord a anuntat oficial, sambata, ca se afla in stare de razboi cu Coreea de Sud, situatie care va influenta negocierile vizand orice tip de problema inregistrata intre cele doua tari.


Declaratia guvernului de la Phenian a fost luata in consideratie "cu cea mai mare seriozitate", de Washington, desi Seul-ul pare sa minimalizeze mesajul vecinilor peninsulari, relateaza TM News.

In declaratia oficiala a regimului nord-coreean se precizeaza ca "situatia confuza, potrivit careia cele doua tari, nu sunt nici in razboi, niciin pace, a luat sfarsit".

"De acum inainte, relatiile intercoreene se vor derula potrivit protocolului de razboi, indiferent de natura chestiunilor care apar", se precizeaza in comunicatul oficial al guvernului de la Phenian.

Victoria's Secret - noua colectie - video si backstage

Se apropie vara, asadar ingerii de la Visctoria's Secret, se pregatesc sa incante din nou publicul si sa-l faca sa viseze la mare si la plaja.

Iata noul spot publicitar pentru colectia verii 2013, avand drept protagoniste, splendidele modele VS, Karlie Kloss si Lais Ribeiro, Candice Swanepoel, Alessandra Ambrosio si Behati Prinsloo, in Miami.

Victoria's Secret Very Sexy 2013


Behind the Scenes



Fotografia zilei: Pescuit nocturn, in China

Pescuitul nocturn se practica frecvent in anumite regiuni ale Chinei, precum Yangshuo - un taram care detine toate ingredientele pentru a oferi fotografului, cadre de exceptie.

Iata, in cele ce urmeaza, o astfel de imagine, surprinsa de obiectivul lui Yury Pustovoy, un veritabil maestru al fotografiei la ceasul cand ziua se ingana cu noaptea si nu numai.




Beijing: formatia Kraftwerk nu poate participa la Strawberry Festival

China a negat accesul formatiei germane Kraftwerk la Strawberry Festival, eveniment muzical care se va desfasura luna viitoare de la Beijing.

Kraftverk

Este vorba despre o masura care-si are radacinile intr-un mai vechi dezacord, care a debutat cu multi ani in urma, dupa ce grupul a participat la concertul pro-Tibet, in 1998, relateaza TM News.

Kraftwerk - un veritabil pionier al muzicii electronice a anilor '70 - si-a manifestat solidaritatea cu tibetanii in repetate randuri, transmitand astfel un mesaj cu puternic impact asupra publicului de pe toate meridianele lumii, ceea ce a iritat guvernul de la Beijing peste masura.

Autoritatile chineze au decis ca formatia nu va putea lua parte la festivalul de la Beijing, pentru a elimina astfel orice posibilitate de repetare a precedentului creat de Bjork, la Shanghai, in 2008.

La finalul piesei "Declare Independence", artista a scandat in fata numerosului public, "Tibet, Tibet", precizeaza sursa.


Hollande: criza euro e rezolvata, dar UE are inca tari fragile

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a afirmat ca problemele legate de criza euro pot fi considerate deja rezolvate, dar ca o serie de state membre ale UE prezinta inca o fragilitate ingrijoratoare.

Francois Hollande

In cadrul unui interviu acordat jurnalistilor de la France 2, Hollande a subliniat faptul ca tari precum Italia, Spania, Portugalia sau Belgia "se afla in plina recesiune", relateaza agentia ANSA.

"In Franta, cresterea este zero si nu se creeaza locuri de munca", a mai adaugat presedintele francez, precizand ca acestea sunt directiile in care intentioneaza sa actioneze in perioada imediat urmatoare.

"Am datoria de a readuce Franta pe linia cresterii economice, francezii nu mai pot astepta - mie imi revine sarcina de a scoate tara din criza", a afirmat Hollande cu hotarare, potrivit sursei citate.

29 mar. 2013

Moscova sfatuieste Coreea de Nord sa evite actiunile unilaterale

Sergei Lavrov, ministrul rus de externe, a lansat vineri un mesaj de avertizare, guvernului de la Phenian, recomandand Coreei de Nord sa evite eventualele actiuni unilaterale.

Sergei Lavrov

Este vorba despre orice posibila initiativa care risca sa conduca la "pierderea controlului situatiei in peninsula", relateaza TM News.

Mesajul este lansat intr-un moment extrem de tensionat, in care regimul de la Phenian pregateste rachetele proprii pentru un potential atac asupra bazelor militare americane din regiune.

In cadrul unei conferinte de presa organizate pe aceasta tema, ministrul rus de externe, a tinut sa sublinieze ca declansarea unui conflict militar in peninsula, ar antrena o conjunctura de tip "cerc vicios", din care, toate partile implicate, ar avea numai de pierdut.



Mexic: unda verde casatoriilor intre persoanele de acelasi sex

La Oaxaca, in Mexic, au inceput sa fie oficiate casatorii intre persoanele de acelasi sex, dupa ce Curtea Suprema a declarat neconstitutionala definitia casatoriei, asa cum apare ea inscrisa in dreptul civil al tarii.

Este vorba despre expresia potrivit careia, casatoria reprezinta "uniunea dintre un barbat si o femeie, cu scopul de a perpetua specia", relateaza TM News

In America de Sud, doar Argentina a legalizat casatoriile homosexuale, in timp ce Uruguay-ul evalueaza la randul sau aceasta posibilitate, precizeaza sursa.

GW501516 - Noul tip de doping care penetreaza in lumea sportului

World Anti-Doping Agency (WADA), a lansat un semnal de alarma cu privire la un nou tip de substanta in masura sa imbunatateasca prestatiile sportive ale atletilor, cu efecte colaterale devastatoare: GW501516.

GW501516

Sub acesta sigla aparent inofensiva, care aduce mai mult cu un cod decat cu denumirea unui medicament, se ascunde un produs "machiavelic", experimentat in laboratoarele GlaxoSmithKline, atentioneaza specialistii de la WADA.

Pe piata neagra, acesta mai este cunoscut si sub denumirile Gw-501,516, GW1516 sau GSK-516.

Initial, casa farmaceutica intentiona sa lanseze produsul ca solutie destinata terapiilor aplicate impotriva obezitatii, diabetului si a altor tipuri de patologii, dar lucrurile au luat o intorsatura neasteptata.

Gratie acestei substante, muschii lucreaza mai usor si devin mai performanti, asa cum rezulta din studiul publicat de Osta Gain, ceea ce nu a lsat insensibil sectorul sportului profesionist.

Efectele colaterale insa, nu sunt de neglijat: neoplazii, carcinom de col uterin frecvent la subiectii de sex femeiesc, probleme functionale ale ficatului, tiroidei, stomacului si nu numai.

Ca urmare, GlaxoSmithKline a abandonat experimentele de laborator dedicate acestui proiect, dar GW501516 a fost eliberat deja din Cutia Pandorei: piata neagra l-a primit cu bratele deschise.


Fotografia zilei: The Capilano Suspension Bridge - Vancouver

Capilano Suspension Bridge este una din cele mai spectaculoase pasarele din lume, construite pentru a traversa spatiul de deasupra albiei raului Capilano, in Vancouver, Canada.

Fotograful Michelle Lee a reusit sa surprinda cu aparatul sau, aceasta imagine de o frumusete rara, a puntii in lungime de 136 de metri, de-a lungul careia pasesc circa 800 de mii de vizitatori anual, la o inaltime de circa 30 de metri, deasupra unei splendide paduri de conifere.

Podul a fost construit in 1889, de George Grant Mackay, un inginer constructor scotian, care a utilizat la vremea respectiva drept materiale de baza, funii si lemn de cedru.

Structura i-a fost insa modificata in anul 1903, cu elemente metalice, pentru ca in 1956, podul sa fie complet reconstruit. 

Capilano Suspension Bridge
Citeste si: Podul Lunii, din DaHu Park, Taipei





Avery Molek - baterist la 6 ani (Video)

Avery Molek are numai sase ani, dar asta nu-l impiedica sa se lase purtat pe valurile magice ale rock-ului, in explozia unica de ritm si adrenalina a piesei Hot For Teacher.

Avery (Drummer) Molek

Daca sunteti fan Van Halen, veti aprecia, fara indoiala si interpretarea micului Avery (Drummer) Molek. Pentru a-l vedea la treaba si cu alte piese, la fel de dificile, puteti accesa site-ul sau, la adresa averydrummer.com.

Este vorba despre o lista care cuprinde hituri precum Shock My (KISS), Girls-Girls-Girls (Montley Crue), Purple Haze (Jimi Hendrix), King Of The Mountain (KISS) si nu numai.


Lollobrigida isi vinde bijuteriile si doneaza banii cercetarii medicale

Gina Lollobrigida a anuntat ca va scoate la licitatie, in 14 mai, la Geneva, o parte din cele mai frumoase bijuterii ale sale, urmand ca sumele incasate sa fie donate cercetarii medicale.

Gina Lollobrigida

Bijuteriile vor fi mai intai expuse la Roma, Londra si New York, a anuntat casa de licitatii Sotheby's, potrivit TM News.

Artista a decis ca donatia sa fie directionata spre cercetarea in domeniul terapiei cu ajutorul celulelor staminale.

Bijuteriile scoase la licitatie au fost create de Bulgari, intre anii '50-'60 si fac parte din colectia intitulata "Bulgari, 125 de ani de splendoare italiana", prezentata la Paris - Grand Palais - la sfarsitul anului 2010.

Gina Lollobrigida (85 de ani), a declarat ca isi dedica cea mai mare parte a timpului sculpturii, subliniind ca "un sculptor nu are nevoie de bijuterii".

Casa Sotheby's a comunicat ca din aceasta sesiune de vanzari, fac parte 22 de bijuterii, printre acestea numarandu-se si un set de cercei cu perle naturale si diamante, pe care casa estimeaza sa-l vanda pentru o suma cuprinsa intre 500 si 775 de mii de euro.

"In acest fel sustin o cauza la care tin mult - aceea a terapiei pe baza de celule staminale, la care orice copil bolnav ar trebui sa aibe acces", a precizat artista, potrivit sursei citate.

Citeste si alte informatii despre cercetarea in domeniul celulelor staminale: Elixirul tineretii - cercetatorii au descoperit ingredientul secret?


Rusia: manevre militare de proportii in Marea Neagra

Presedintele rus, Vladimir Putin, a dat un ordin-surpriza, in urma carora a fost declansata o ampla actiune de manevre militare, in apele Marii Negre.


"Ordinul a fost lansat joi dimineata, dispunand demararea unor exercitii militare navale, pe o vasta arie, cu obiectivul de a verifica pregatirea si gradul de coordonare a actiunii diferitelor departamente ale armatei", a explicat Dmitry Peskov, purtatorul de cuvant al presedintiei, potrivit TM News.

Manevrele au implicat 36 de nave, forte de interventie rapida, dar si trupe aeriene si ale fortelor speciale, la care s-au alaturat si unitatile speciale ale Statului Major General, precizeaza sursa.

28 mar. 2013

Madonna - o veritabila material-girl, intrata in clubul miliardarilor

Pentru Madonna, anul 2012 nu s-a incheiat rau deloc, artista intrand in clubul miliardarilor, ca o veritabila material-girl, cu incasari record.

Madonna

Ultimul turneu, MDNA, a canalizat in vistieria artistei, peste 305 milioane de dolari, gratie celor 88 de spectacole sustinute, relateaza TM News, citand The New York Post.

In plus, cum banul la ban trage, circa 10 milioane au mai fost obtinute din drepturi de difuzare TV si din vanzarea de discuri.

Lucrurile nu se opresc aici: veniturile au fost rotunjite frumusel din activitatile non-muzicale ale artistei, corelate imaginii sale si rolului publicitar asumat in diferite campanii de promovare a unor produse.

Din vanzarile ultimului sau parfum, Truth of Dare, Madonna a incasat 60 de milioane de dolari, iar de pe urma acordului semnat cu producatorul de vodka Smirnoff, alte 10 milioane.

Daca se pun la socoteala si sumele acumulate din activitatea noului sau lant de sali de fitness - Hard Candy - plus cele rezultate din campania publicitara pentru apa obtinuta din nuca de cocos - Vita Coco - avem in final, tabloul complet al impresionantului rezervor de venituri al artistei, precizeaza sursa.

Tokyo - concurs pentru cel mai bun somelier din lume

Candidati din 54 de tari se reunesc in aceasta saptamana, timp de trei zile, la Tokyo, spre a participa la concursul pentru cel mai bun somelier din lume, titlul urmand sa fie acordat vineri.

Danielle Dupont - somelier

Este vorba, de fapt, despre cea de-a 14-a editie a acestei competitii, la care participa aspiranti de pe toate meridianele lumii, relateaza TM News.

Actualul detinator al titlului este britanicul Gerard Basset, incoronat drept "best sommelier", in anul 2010, in Chile.

"Un somelier valoros trebuie sa se demonstreze bun cunoscator de vinuri, dar nu numai atat: trebuie sa fie o persoana placuta, agreabila si sa determine consumatorul sa aprecieze cum se cuvine meniul", a explicat Serg Dubs, presedintele juriului.

"Un bun somelier nu e cel ce se considera vedeta, ci cel ce e capabil sa ofere un serviciu perfect, de inalta calitate si cu justa doza de amicitie pentru a da satisfactiei clientului", a declarat unul din concurenti, invingator al titlului in anul 1989.

Competitia a fost lansata in 1969 si reuneste, cu fiecare editie desfasutara, tot mai multi candidati, din intreaga lume.

Aparuta in Franta evului mediu, someleria a devenit cu timpul, meserie si arta deopotriva, dar in tara noastra a fost recunoscuta oficial abia in anul 2003.

Desi este un domeniu foarte tanar in Romania, someleria a gasit un teren fertil pe meleagurile noastre, reunind mai multi pasionati in cadrul Asociatiei Somelierilor din Romania, o organizatie profesionala non-profit, afiliata la Asociatia Someleriei Internationale.

Fotografia zilei: Podul Lunii, din DaHu Park, Taipei

Aceasta splendida imagine a fost surprinsa de obiectivul aparatului de fotografiat in Taiwan, intr-o regiune cunoscuta sub denumirea de DaHu Park (sau Marele Lac), in Taipei.

"Podul Lunii" se oglindeste in apele lacului, dis de dimineata, ca desprins dintr-o poveste, oferind o panorama care taie, pur si simplu, rasuflarea:

Podul Lunii - DaHu Park, Taipei


Eyjafjallajokull - vulcanul care a schimbat oceanul

Efectele eruptiei vulcanului islandez Eyjafjallajokull, din aprilie 2010, asupra mediului inconjurator, au fost mult mai profunde decat se credea initial.


Aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii din cadrul Universitatii Southampton, dupa ce au studiat indelung fenomenul, elaborand un material amplu, care dezvaluie impactul enorm al eruptiei asupra mediului inconjurator.

Studiul a fost publicat in revista de specialitate Geophysical Research Letters si releva aspecte inedite vizand modul in care a evoluat biologia marina, la nivelul Oceanului Atlantic septentrional.

Vulcanul a eliberat la vremea respectiva, tone de pulberi in atmosfera, o mare cantitate din acestea formand o "ploaie" care s-a abatut ulterior asupra apelor din sudul Islandei.

In 2007, in aceasta zona, apele erau sarace in fier, motiv pentru care se inregistra o reducere semnificativa a fitoplanctonului - fenomen care ingrijora tot mai mult specialistii.

Trei ani mai tarziu, vulcanul a furnizat insa suficient fier acestor ape, pentru a genera un veritabil fenomen de "improspatare" a rezervei de astfel de mici organisme, pe o suprafata de peste 570 de mii de kilometri patrati.

X-Ray Art, by Nick Veasey (Galerie foto)

Nick Veasey si-a propus sa demonstreze ca se poate explora universul artei fotografice intr-o aventura imagistica pe undele razelor X, generand astfel ceea ce se poate numi X-Ray Art.


In opinia lui Veasey, lumea contemporana se raporteaza mai mult ca oricand la conceptul de imagine, relateaza Tech Graffiti.

Iata cum intelege el sa ofere o alta perspectiva asupra vietii cotidiene, analizand o serie de elemente sau ipostaze, intr-un mod cu totul si cu totul original pentru un ambient fotografic:













27 mar. 2013

SUA: Julia Pierson - prima femeie la carma Serviciilor Secrete

Presedintele american, Barack Obama, va trece in istorie ca primul lider de la Casa Alba, care a numit o femeie la carma Serviciilor Secrete ale Statelor Unite: Julia Pierson.

Julia Pierson

Este vorba despre un rol de o deosebita importanta pentru intregul proces de prevenire a unor eventuale actiuni care ar pune in pericol viata presedintelui, vicepresedintelui si familiilor acestora, fara a se limita insa numai la aceasta sarcina, relateaza TM News.

Julia Pierson (53 de ani), si-a inceput cariera in cadrul serviciilor secrete ca agent la Miami, cu 30 de ani in urma.

Numirea sa nu a avut nevoie de aprobarea Senatului, asa cum, de regula, se intampla cu celelalte numiri facute de presedintele Statelor Unite.

"Barack Obama doreste sa schimbe situatia la nivelul lidership-ului Agentiei, care a fost dintotdeauna controlat de barbati", se precizeaza intr-o nota redactata de Casa Alba.

In aprilie 2012, o serie de agenti aflati intr-o misiune in Columbia, pentru a pregati vizita presedintelui american in aceasta tara, au declansat un scandal de proportii, apeland la serviciile unor prostituate locale, carora le-au permis accesul in propriile camere de hotel.

13 functionari au fost implicati in aceasta istorie care a afectat negativ imaginea Agentiei, directorul Serviciilor Secrete de la vremea respectiva, Mark Sullivan, prezentandu-si demisia ca urmare a conduitei necorespunzatoare a subalternilor sai, precizeaza sursa.

BRICS - economiile emergente vor propria banca de dezvoltare

Statele membre BRICS, ale caror economii emergente prezinta particularitati legate de infrastructura, cauta un acord vizand infiintarea unei banci proprii de dezvoltare.


Este vorba asadar despre Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud, ai caror reprezentanti s-au intalnit marti la Durban, cu obiectivul de a discuta asupra oportunitatilor de investire in acest proiect, a unui capital initial de 50 de miliarde de dolari, relateaza TM News.

Noua banca de dezvoltare ar trebui, in teorie, sa sustina cu precadere sectorul infrastructurilor, dar fiecare din statele membre cauta sa contureze institutia in functie de propriile interese si obiective politice interne si externe, precizeaza sursa.

In acelasi timp, ministrii de finante ale celor cinci state BRICS, nu pot pierde din vedere obiectivul recuperarii sumelor pe care ar trebui sa le investeasca initial, adica 10 miliarde de dolari fiecare.

Obama: orice american ar trebui sa se poata casatori cu persoana iubita

Revenind asupra chestiunii casatoriilor intre persoanele de acelasi sex, presedintele american, Barack Obama, si-a reafirmat sprijinul, sustinad ca orice american ar trebui sa se poata casatori cu persoana iubita.



Este ceea ce rezulta din mesajul postat la nivelul paginii sale Twitter: " Every American should be able to marry the person they love".

Fraza este publicata intr-un moment cheie - in cursul acestei saptamani, Curtea Suprema americana va discuta pe tema posibilitatii legalizarii casatoriilor intre persoanele de acelasi sex.

Opinia presedintelui american ar putea avea o influenta puternica asupra ipotezei ca in viitorul apropiat, casniciile gay sa devina legale pe intreg teritoriul Statelor Unite.

Decizia Curtii Supreme urmeaza sa fie comunicata oficial pana in luna iunie a anului in curs.



Fotografia zilei - Cehia: biserica inzapezita

Biserica inzapezita din imaginea prezentata in continuare, a fost surprinsa de obiectivul aparatului de fotografiat manuit de Radek Campa, un experimentat realizator de cadre de exceptie.

Este vorba despre un lacas de cult ridicat in 1748, la Trojanovice, in Cehia, devenit intre timp o veritabila atractie turistica.


Siria: ONU va retrage jumatate din personal

Organizatia Natiunilor Unite a decis retragerea a jumatate din personalul detasat in Siria, din pricina riscurilor crescute din aceasta tara.


Este vorba despre circa 50 de persoane, dupa cum sustin anumite surse diplomatice, de la nivelul cartierului general din New York, relateaza TM News.

Situatia tensionata din Siria a determinat adoptarea unor masuri de prevedere, menite sa asigure protectie cat mai multor reprezentanti ai organizatiei in aceasta zona.

Din cei aproximativ 100 de membrii ai personalului ONU, detasati in aceasta regiune din Orientul Mijlociu, jumatate se vor intoarce asadar acasa.


26 mar. 2013

Premiile Oscar 2014 vor fi decernate in 2 martie

Premiile Oscar 2014 vor fi decernate in data de 2 martie, urmand ca in anul urmator, sa se revina la luna februarie, programandu-se ca ceremonia sa aibe loc in ziua de 22.




Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) a anuntat oficial ca editia cu numarul 86 a decernarii celor mai inalte distinctii din universul cinematografic, va avea loc duminica, 2 martie 2014.

Este vorba, asadar, despre primul week-end primavaratic al anului viitor, cu precizarea ca nominalizarile vor fi anuntate in 16 ianuarie 2014.

In 2015 insa, Premiile Oscar vor reveni la traditionala lor luna de iarna - februarie - urmand sa fie decernate in data de 22.




Abramovich - interogat de FBI in legatura cu CM de fotbal din 2018

Roman Abramovich, patronul echipei de fotbal Chelsea, aflat in Statele Unite, a fost interogat de FBI in legatura cu CM de fotbal, care se va desfasura in Rusia, in 2018.



Este vorba despre o serie de lamuriri vizand modul in care a fost aleasa aceasta tara ca gazda a mult-asteptatului eveniment sportiv, relateaza agentia ANSA.

La baza acestui interogatoriu s-a aflat ipoteza obtinerii de catre Rusia a dreptului de organizare a campionatului, gratie unor importante sume intrate in buzunarele anumitor persoane influente.

Nu este prea clar insa, in ce mod ar fi implicat Abramovich intr-un posibil scenariu de coruptie in acest context.

Potrivit sursei citate, informatia a fost oferita de Alexander Dobrovinski, unul din avocatii rusi ai lui Berezovski.


UE-Japonia: acord vizand negocierile pentru zona de liber schimb

Uniunea Europeana si Japonia au incheiat un acord vizand demararea negocierilor pentru crearea unei zone de liber schimb (FTA) intre cele doua mari regiuni.

"Decizia a fost adoptata in cadrul unei discutii telefonice constructive, care a avut loc intre liderii europeni si premierul japonez Shinzo Abe", a anuntat Toshimitsu Motegi, ministrul nipon al Economiei, Comertului si Industriei, potrivit agentiei ANSA.

Acest proiect reprezinta un pas deosebit de important pentru evolutia economica a ambelor parti, noua zona de liber-schimb constituind un bazin care acopera circa 30% din intreaga economie mondiala, precizeaza sursa.

Fotografia zilei: cel mai tare loc de instalat hamacul

Iata o idee originala de a fura un strop de liniste in mijlocul naturii, chiar daca natura, in acest caz, inseamna doar un hamac instalat direct intre cer si apa.

Daca va intrebati unde se poate improviza pe tema odihnei in acest mod, raspunsul este simplu: in Maldive...



Diet Wiegman - Shadow Art Sculptures (Galerie foto)


Se numeste Diet Wiegman si este un artist olandez, care impleteste lumina in sculpturile sale, pentru a crea o fascinata proiectie in umbra, oricat ar parea de ciudat conceptul.

Nascut in 1944, Diet Wiegman a inceput sa experimenteze acest "joc de sculptura in umbre", in 1980, inspirand de atunci o multime de alti artisti sa-i calce pe urme in acest domeniu (ex: Tim Noble & Sue Webster, Kumi Yamashita).

Dar iata despre ce este vorba:









Brad Pitt - World War Z (2013) - Video


World War Z (2013), ultimul film de actiune avandu-l drept protagonist pe indragitul actor american Brad Pitt, pare sa detina toate ingredientele unei retete cinematografice de succes.

Inspirat din volumul cu acelasi nume, scris de Max Brook, filmul este regizat de Marc Forster si va fi lansat in luna iunie.

Pana atunci, iata un mic aperitiv video:


25 mar. 2013

Michele Obama - omagiata filatelic in chip de regina

Prima doamna a Statelor Unite, Michelle Obama, a fost omagiata de revista engleza The Sunday Times Style Magazin, cu tiparirea unui timbru special, care o infatiseaza incoronata ca o regina.



Este vorba despre o inedita initiativa, menita sa evidentieze faptul ca Michelle Obama este considerata de publicatia britanica, drept cea mai eleganta doamna a Planetei, relateaza agentia ANSA.

Parerile sunt insa impartite: din punct de vedere al "inspiratiei fashion", sotia presedintelui american a provocat deseori polemici in randurile criticilor de moda internationali, unii catalogand-o drept complet lipsita de gust.


De data aceasta insa, timbrul omagial, o ridica in slavi, infatisandu-i profilul incoronat, marcat de o expresie impunatoare, accentuata de violetul cu reflexe grena al rochiei create de stilistul sau preferat, Jason Wu.




California: distribuitoare automate de marihuana

California se pregateste sa aloce din ce in ce mai multe spatii instalarii de distribuitoare automate pentru comercializarea de marihuana in scopuri terapeutice


Consiliul comunal din Dan Diego a anuntat ca va evalua posibilitatea eliberarii autorizatiei pentru instalarea mai multor astfel de "rezervoare" pana la sfarsitul lunii in curs, relateaza TM News.

La Los Angeles aceasta tehnologie este deja utilizata: spre deosebire insa de traditionalele distribuitoare de produse farmaceutice, cele destinate comercializarii de marihuana sunt dotate cu un sistem special de siguranta.

Acesta permite identificarea clientilor prin scanarea amprentelor digitale, pentru a garanta eliberarea produsului exclusiv pacientilor care dispun de o reteta speciala, eliberata de medic, precizeaza sursa.



Fotografia zilei: Un pic de stretching face bine oricui

Paparazzi si obiectivul aparatului lor de fotografiat, nu iarta nici vedetele, nici mascotele, dar imaginea prezentata in continuare, contine si o parte buna: un pic de stretching face bine oricui.

Chiar si privitorilor, am putea adauga, socotind dupa nota de amuzament pe care o degaja o astfel de fotografie...

Un pic de stretching face bine oricui


24 mar. 2013

Prima doamna a Chinei, Peng Liyuan, i-a cucerit complet pe chinezi

Dupa ce i-a fermecat pe chinezi cu calitatile sale vocale, vedeta feminina a muzicii locale, Peng Liyuan, devenita prima doamna a tarii, pare sa fi cucerit pe deplin inimile compatriotilor sai.

Peng Liyuan

Internautii chinezi posteaza fara odihna comentarii pozitive la adresa sotiei presedintelui Xi Jinping, relateaza agentia ANSA.

Fotografiile cuplului prezidential au impanzit internetul, mai cu seama gratie vizitei la nivel inalt, efectuate la Moscova - prima de acest gen, din calendarul oficial al neo-presedintelui Chinei.

Este vorba indeosebi despre una din fotografiile care surprind cuplul prezidential chinez, pe scara aeronavei, la sosirea la Moscova: