31 mar. 2012

Anonymous: "Sambata vom stinge Internetul"


Un nou mesaj ingrijorator a fost lansat de organizatia de hackeri Anonymous, continand de aceasta data o amenintare ce vizeaza intreaga activitate online: "Sambata, 31 martie, vom stinge Internetul".

Grupul Anonymous este responsabil pentru blocarea a numeroase site-uri guvernative si a celui apartinand Vaticanului, printre alte actiuni importante de atac informatic lansate impotriva unor multinationale sau organizatii prestigioase din intreaga lume, relateaza Leggo.

De aceasta data insa, avertizarea lansata de Anonymous se refera la organizarea unui atac DdoS (distributed denial of service), indreptat impotriva a 13 din principalele DNS la nivel mondial, care gestioneaza domeniile ce se afla la baza celor mai multe site-uri.

Daca operatiunea anuntata va reusi, internautii din lumea intreaga ar putea asista la un blackout de proportii la nivelul universului Web, asteptand cu sufletul la gura ca serviciile sa fie reluate cat mai curand cu putinta, subliniaza sursa.

Ar putea fi cu neputinta sa se obtina un raspuns din partea GoogleYahoo sau Facebook, desi in repetate randuri, Anonymous a declarat ca nu intentioneaza sa creeze probleme utilizatorilor, ci doar sa protesteze intr-un mod cu totul si cu totul original "impotriva legii SOPA, a liderilor financiari si bancilor care manipuleaza lumea intreaga in functie de propriile interese".

Potrivit sursei citate, amenintarea lansata de Anonymous ar putea fi insa si un pseudo-preludiu la Ziua Pacalelilor, menit sa mentina utilizatorii conectati la Internet intreaga noapte de 31 martie, pentru a intampina ziua de 1 aprilie cu aceasta farsa, fruct al unui simt al umorului ceva mai greu de digerat. 

Sursa & Foto: Leggo

29 mar. 2012

Google Go - disponibila prima versiune stabila

Google a anuntat disponibilitatea primei versiuni stabile pentru Google Go, creat inca din 2009, un limbaj de programare care permite realizarea de aplicatii optimizate pentru arhitecturile multicore.

Google Go ofera programatorilor toate instrumentele necesare pentru a putea pune la punct aplicatii stabile, suportand Linux, FreeBSD, Mac OS X si, pentru prima data, Windows, informeaza Webnews.


Sintaxa limbajului de programare Google Go este similara celei specifice limbajului C, careia specialistii din Mountain View i-au adaugat o serie de concepte „imprumutate” din Pascal, Newsqueak si Limbo.

Lista completa a elementelor de noutate prezente la nivelul acestei prime versiuni a fost publicata pe blogul oficial Google Go, cu descrierea amanuntita a fiecarei categorii de modificari aduse limbajului initial, elaborat inainte de Go 1.

Potrivit sursei citate, la realizarea acestei versiuni, specialistii Google au acordat o tentie deosebita stabilitatii sale, cu obiectivul de a oferi programatorilor un instrument util si de nadejde, in munca lor de zi cu zi, garantand pentru compatibilitatea sa cu toate versiunile succesive.


Sursa & Foto: Webnews

LibreOffice - noutati la nivel de editing (Video)

Un grup de programatori au reusit sa integreze un element nou la nivel de editing in LibreOffice, oferind astfel utilizatorilor posibilitatea de a colabora, lucrand concomitent in universul online.

LibreOffice este un proiect care a luat nastere ca extensie a serviciului OpenOffice, imbogatindu-se progresiv cu noi caracteristici, gratie unui grup de programatori care i-au adaugat ulterior instrumente suplimentare, relateaza Webnews.

Pentru suita open source, este vorba despre un interesant element de noutate, care va contribui la dezvoltarea proiectului, constituind un nou pas in directia unor versiuni mai atragatoare, mai stabile si mai sigure.

Introducerea facilitatii "Collaborative Editing" a fost posibila gratie codului serviciilor Telepathy, integrat la nivel de LibreOffice, un framework deschis care suporta mai multe protocoluri, permitand printre altele si identificarea unui canal pentru comunicare multidirectionala.

Protocolului instant messaging utilizat, i-a fost adaugat si asa-numitul Jabber, care permite acoperirea functiei chat, intr-o varianta experimentala deocamdata, cu promisiunea ferma de continuare a dezvoltarii proiectului, lansata de Michael Meeks, parintele Linux SUSE si coordonatorul LibreOffice, precizeaza sursa.


Sursa & Foto: Webnews

28 mar. 2012

Australia urecheaza Apple: promisiunea 4G nu poate fi respectata


Australia acuza Apple de inducerea in eroare a consumatorilor, prezentandu-si noul dispozitiv iPad drept un tablet 4G, desi acoperirea acestui serviciu este limitata doar la teritoriul SUA si Canadei.

Grupului din Cupertino nu i se poate reprosa ca nu ar fi spus adevarul cu privire la imposibilitatea fructificarii vitezei sporite pe alte meridiane ale lumii: limitele 4G au fost declarate inca din prezentare, fiind indicate in nota continand specificatiile tehnice ale noului tablet, relateaza Webnews.

In ciuda acestor masuri de prevedere insa, grupul din Cupertino este acuzat de inselatorie, autoritatile australiene lansand un mesaj foarte clar: Apple promite un device "Wi-Fi+4G" desi este cu neputinta ca un australian sa se conecteze in tara sa la retele 4G, devreme ce acestea nu sunt disponibile.

Australian Competition and Consumer Commision (ACCC) afirma ca publicul ar trebui informat in detaliu cu privire la aceste neajunsuri, astfel incat potentialii cumparatori sa fie pe deplin constienti de performantele limitate ale dispozitivului iPad pe teritoriul australian inainte de a-l achizitiona.

La randul sau grupul Apple se apara cu indarjire, constient ca aceasta situatie este valabila si in Europa sau la nivelul altor piete emergente: "noul iPad e dotat cu tot ceea ce este necesar pentru a se putea conecta la o retea 4G - nu este responsabilitatea grupului daca acoperirea nu poate fi asigurata atat de rapid cum isi doreste toata lumea".

Sursa & Foto: Webnews

19 mar. 2012

Julian Assange intra in cursa pentru fotoliul de senator


Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, in ciuda problemelor legale cu care s-a confruntat in ultima perioada in Marea Britanie si in Suedia, intentioneaza sa intre in cursa pentru postul de senator.

Este vorba despre un fotoliu in senatul australian, care pare sa exercite o atractie irezistibila asupra lui Assange, decis sa isi joace cele mai bune carti pentru o cariera politica, realateaza Webnews.

Vestea a fost lansata din contul Twitter al controversatului portal web, anuntand o interesanta batalie contra premierului local Julia Gillard, care a refuzat sa-l sustina pe Assange in 2010, cand miile de documente secrete dezvaluite de WikiLeaks au pus intr-o situatie stanjenitoare Statele Unite.

La vremea respectiva, desi autoritatile locale au comunicat oficial faptul ca site-ul web si fondatorul sau nu au incalcat legile australiene, Gillard l-a atacat pe Assange, clasificand initiativa acestuia drept "iresponsabila".

Alegerile sunt prevazute pentru vara lui 2013, intre timp Assange asteptand sentinta Curtii Supreme, care va trebui sa se pronunte asupra eventualei sale extradari in Suedia, pentru a raspunde acuzatiilor de violenta sexuala pe teritoriul acestui stat - o chestiune ce ar putea pune insa ulterior in miscare mecanismul judiciar pentru o noua extradare in Statele Unite, unde nu-l asteapta nimic bun, concluzioneaza sursa. 

Sursa & Foto: Webnews

16 mar. 2012

Firefox Flicks - concurs de creatie lansat de Mozilla


Firefox Flicks este numele concursului lansat de Mozilla, dedicat regizorilor in devenire, care doresc sa-si prezinte propriile proiecte, dar si amatorilor pasionati de film experimental si video art.

Utilizatorii de Firefox pot participa cu propriile creatii, in joc fiind multe premii atragatoare, cel mai mare constand in 10 mii de dolari, care vor putea fi investiti in noi proiecte, informeaza Webnews.

Pentru lansarea initiativei, Mozilla a creat un video explicativ, al carui protagonisti - o tanara, alaturi de mascota-simbol a browserului Firefox - sunt integrati intr-o pseudo-atmosfera Twilight, cu scopul de a sublinia participarea lui Edward Norton ca membru al juriului, la selectia celor mai reusite proiecte.

Alaturi de Norton, din comisia de evaluare a creatiilor participante, mai fac parte Shauna Robertson, cea care a semnat productia cinematografica pentru Meet the Parents, Elf, Anchorman si The Forty Year Old Virgin, precum si Couper Samuelson, producatorul Paramount al filmului Destination Weddding si co-producator pentru Two Lovers, We Own The Night si The Ex.

Mai multe detalii vizand particularitatile concursului organizat de Mozilla, precum si alte scurte continuturi video menite sa exemplifice tipul de proiecte acceptate, pot fi vizualizate pe site-ul oficial al competitiei, FirefoxFlicks.com, precizeaza sursa.

Sursa Webnews 
Foto: FirefoxFlicks.com

15 mar. 2012

Gigantii Internetului, obligati sa plateasca taxe in Franta?


Gigantii Internetului ar putea fi obligati in curand sa plateasca taxe in Franta, daca insistentele actualului presedinte francez, Nicolas Sarkozy, se vor finaliza cu adoptarea unor masuri concrete.

Este vorba mai exact despre o chestiune destul de spinoasa, care a fost dezbatuta in diverse circumstante si in alte tari, precum Italia, Turcia sau Marea Britanie, dar care este rascolita mai nou de Sarkozy, un insistent sustinator al introducerii de taxe pentru colosii universului online, relateaza Webnews.

"Este inacceptabil ca aceste entitati sa factureze miliarde de euro fara sa plateasca nici un fel de taxe", a declarat presedintele francez potrivit sursei citate.

Acuzatia de evaziune este insa dificil de demonstrat, in conditiile in care marii jucatori de pe scena Web pot executa cu usurinta un slalom printre normele impuse de Uniunea Europeana in acest context, plasandu-si sediile oficiale in Irlanda spre exemplu si sediile operative in orice alt loc convenabil din lume.

In opinia lui Nicolas Sarkozy, Franta ar trebui sa introduca taxe pentru veniturile inregistrate din publicitatea online, dar un astfel de proiect a fost deja respins in parlament anul trecut, temandu-se repercursiuni negative asupra companiilor locale, in timp ce uriasii Google, Facebook si Twitter nici macar nu s-ar sinchisi, subliniaza sursa.

Sursa: Webnews
Foto: Web Trends

11 mar. 2012

Siena - sarbatoarea ciocolatei de casa

In Toscana, italienii stiu sa aprecieze ciocolata la justa ei valoare - iata motivul pentru care Siena a gazduit in acest weekend, sarbatoarea ciocolatei de casa - un prilej unic pentru a degusta un desert de exceptie.

Nu doar gustul fara cusur al dulciurilor pe baza de ciocolata a avut darul sa atraga o multime de vizitatori, ci si aspectul impecabil al platourilor pline de bomboane si prajituri, decoratiunile si fantezia artistica a maestrilor cofetari, relateaza Il Giornale del Lusso.

Potrivit sursei citate, 84 de standuri au fost dedicate celor mai rafinate si mai delicioase retete de deserturi, considerate cu adevarat irezistibile, care au incantat pe drept cuvant publicul de toate varstele.

Cu acest weekend de ciocolata, Siena si-a deschis portile larg pentru toti cei dornici sa descopere un loc incantator, pe cat de bogat in peisaje demne de picturile clasice, pe atat de primitor si de dispus sa-si demonstreze bunul gust, la propriu si la figurat...

Sub denumirea "Ciocosi. Marea sarbatoare a ciocolatei artizanale", evenimentul s-a bucurat de un succes remarcabil, organizatorii propunandu-si sa repete experienta, intr-o noua editie, programata pentru luna martie a anului 2013.

Sursa & Foto: Il Giornale del Lusso

9 mar. 2012

Dansul primaverii, asa cum il intelege Jesse Cook

Poate ca e momentul sa deschidem larg bratele primaverii, urandu-i bun venit din toata inima si sa-i primim mugurii de viata cu spiritul celui ce se simte la randul sau renascut, odata cu toate sevele naturii...

E vremea schimbarii, e vremea unui nou inceput, a unui gand bun si a unei fapte pe masura, inainte de sarbatoarea Pastelui, cand intelept ar fi ca fiecare sa priveasca inlauntrul sau, intelegand ca daca tot nu poate interveni asupra trecutului, poate avea macar ceva mai multa atentie la prezent, la viitor.

E vremea florilor proaspete, e timpul creatiei si dorintei de a cladi ceva maret, ceva care sa poata fi privit mai apoi cu incantarea si multumirea unei realizari deosebite...

O primavara plina de lucruri frumoase!


Omul, cel mai bun prieten al delfinului...

Uneori viata poarta pasii omului pe carari nebanuite, punandu-l la incercare, chiar si in momentele sale de deplina relaxare, pe o plaja linistita din Brazilia.

Este una din situatiile cu care s-a confruntat un grup de turisti, transformati ad-hoc in salvamari pentru circa 30 de delfini impotmoliti in nisipul plajei de la Arraial do Cabo, in joaca lor imprudenta cu rostogolirea valurilor, relateaza publicatia italiana Giornalettismo.

Apropiindu-se prea mult de tarm, delfinii au ramas blocati in nisip, dupa retragerea unui val prelungit pe tarm, care i-a aruncat mult prea departe pentru a se putea elibera singuri dintr-o astfel capcana iesita din comun.

Fara ezitare, mai multe persoane, care asistau la joaca spectaculoasa a delfinilor, le-au sarit in ajutor, tarandu-i in graba inapoi in valuri si salvandu-i astfel de la o moarte lenta, chinuitoare.

Intreaga operatiune de salvare a fost salutata de aplauzele entuziaste ale multimii de curiosi adunati la fata locului, printre acestia regasindu-se si turisti care au filmat acest episod inedit, prilej "eroic" in care omul s-a demonstrat fie chiar si pentru o jumatate de ora, cel mai bun prieten al delfinului...

Sursa & Foto: Giornalettismo



7 mar. 2012

Skype 5.6 disponibil pentru Mac


Skype isi actualizeaza oferta de servicii, lansand versiunea 5.6 pentru Mac, la nivelul careia introduce suportul full screen si modalitatea automata de instalare a caracteristicilor urmatoarelor release.

Versiunea Skype 5.6 este deja disponibila, propunand printre elementele de noutate si eliminarea conversatiilor efectuate, dezabilitarea optiunii de setup automat al microfonului pentru reducerea zgomotelor de fond in teleconferinte si alte features atragatoare, relateaza Webnews.

Suportul pentru full screen la nivel de OS X Lion se va demonstra util indeosebi la realizarea unui video-apel sau la gestionarea multipla a mesajelor cu alti utilizatori Skype, in timp ce sistemul de actualizare automata a software-ului, ori de cate ori va fi lansat un update, este un binevenit ajutor la corectarea de bug-uri minore, cat mai simplu si mai comod pentru utilizatori.

Skype 5.6 (23 MB) pote fi descarcat direct din aplicatia de origine, cu urmatoarele cerinte minime necesare: un Mac dotat cu CPU de 1 GHz, Mac OS X Leopard sau cuccesiv, 100 MB de spatiu liber pe disc si o buna conexiune la Internet, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews

2 mar. 2012

SUA, in Virginia, un motan candideaza pentru fotoliul de senator


Un candidat nou pentru fotoliul de senator al statului american Virginia si-a deschis propria pagina Web, lansandu-si campania electorala: motanul Hank.

Decizia care se afla la baza candidaturii sale este aceea de a ridiculiza statusul actual al politicii americane, declara stapanul felinei, Anthony Roberts, potrivit Yahoo! Notizie.

Prezentandu-se intr-o tinuta impecabila, cu cravata si distinctie incontestabila intr-un fotoliu impozant, motanul Hank, de rasa Main Coon, se declara un moderat si se bucura deja de un enorm succes pe Internet, pagina sa blocandu-se chiar, in conditiile in care mai multe persoane au dorit sa-l viziteze in acelasi timp.


Hank isi informeaza fanii ca intentioneaza sa se implice la modul cel mai serios in activitati menite sa garanteze americanilor ca SUA se va demonstra pentru multa vreme cea mai puternica natiune din lume, nadajduind ca, odata eliberat fotoliul actualului senator James Web, un democrat care va iesi la pensie, locul acestuia sa fie ocupat de o felina moderata.

Sursa & Foto: Yahoo!Notizie

1 mar. 2012

Windows 8: Galeria de wallpapers isi deschide portile




Iata in cele ce urmeaza cateva din acestea, prezentate de portalul italian Webnews, cu mentiunea ca ultimile doua sunt dedicate sistemelor prevazute cu dual monitor.



Pentru versiunea finala Windows 8 va trebui sa mai asteptam cateva luni, previziunile observatorilor lasand sa se inteleaga ca aceasta va fi lansata in ultimul trimestru al anului in curs, tocmai la timp pentru a intampina sarbatorile de iarna.

Versiunea Windows ARM, in schimb, ar trebui sa isi faca aparitia la randul sau in 2013, spre sfarsitul celui de-al doilea trimestru, desi informatia nu a fost confirmata inca oficial de purtatorii de cuvant ai grupului Microsoft.

O alta ipoteza interesanta este cea potrivit careia Microsoft intentioneaza sa ofere utilizatorilor posibilitatea testarii gratuite a sistemului de operare Windows 8 inainte de a-l achizitiona, fie in formula unei versiuni de proba de 180 de zile fie a uneia cu durata de un an.



Sursa & Foto: Webnews